2015-04-14 09:37:00

Big Game johdattaa toimintagenren jäljille

13-vuotias lappilaispoika Oskari (Onni Tommila) lähetetään vuorokaudeksi metsään suorittamaan kotikylänsä miehuuskoetta. Vuorokauden aikana Oskarin on metsästettävä suuri saalis osoituksena metsästäjän taidoistaan, vain tämän jälkeen Oskari voi seurata ylpeänä isänsä Tapion (Jorma Tommila) jalanjälkiä. Kyläyhteisön usko Oskarin onnistumiseen ei ole vahva.

Samaan aikaan Air Force One on tuomassa Yhdysvaltojen presidenttiä William Moorea (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle Suomeen. Lentokone kuitenkin putoaa erämaahan, kun terroristit hyökkäävät presidenttiä kuljettanutta konetta kohden ja niin presidentille alkaa aivan uudenlainen vierailu Suomeen. Oskarin miehuuskoe saa myös toisenlaisen sisällön, kun Oskari löytää Yhdysvaltojen presidentin erämaasta. Parivaljakko yrittää paeta heitä jahtaavia terroristeja ja samalla päästä erämaan armoilta hengissä turvaan. Maailman tunnetuimman miehen kohtalo on 13-vuotiaan suomalaisen pojan käsissä. 

Big Game on Jalmari Helanderin toinen kokopitkä elokuva. Ensimmäinen elokuva Rare Exports sai ensi-iltansa vuonna 2010 ja voitti useita palkintoja Jussi-Gaalassa. 8,5 miljoonaa euroa maksanut Big Game on kaikkien aikojen kallein suomalainen elokuva. Elokuvassa puhutaan suomea ja englantia ja elokuvan levitysoikeudet on myyty laajasti ympäri maailmaa. 

Yläkouluihin suunniteltu oppimateriaali johdattaa toimintaelokuvan ja genrekritiikin jäljille.

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa