2015-06-01 08:34:00

Hyvää elokuvakesää ja uuden elokuvakasvatussyksyn odotusta!

Kesälaitumilla kirmaillessa voi jo hieman suunnata katsetta tulevaan elokuvakasvatussyksyyn. Syksyn koulukinouutuuksia ovat kotimainen musiikkielokuva Ollaan vapaita sekä globaalikasvatukseen sopivat kiinnostavat ja humaanit dokumentit Hyvästi Afrikka ja Marzia, ystäväni.

Alakouluille uutuuksia on tulossa Onnelin ja Annelin sekä Hevisauruksen seikkailujen myötä. Näiden ja monien muiden elokuvien seurassa elokuvakasvatussyksystä ei varmasti tule ankea! 

Koululaisnäytöksiin voi tilata kymmeniä elokuvia Koulukinon valikoimasta. Listalta löytyy monipuolisesti lastenelokuvia, nuortenelokuvia, dokumentteja, draamaa ja komediaa. Tiedot uusimmista elokuvista ja oppimateriaaleista löydät Koulukinon kotisivuilta sekä Facebook-sivuilta.

Syksyn elokuvakasvatusuutuus on myös Koulujen elokuvaviikko, pilottihanke, joka edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa. Viikko on suunnattu alakoulun 3.-luokille sekä yläkoulun 8.-luokille. Teemaviikon sivusto avautuu kesän aikana osoitteessa elokuvaviikko.fi.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa