2015-09-14 15:04:00

Tapakasvatusviikkoa vietetään 14.9.-18.9.

Opetushallitus kannustaa kouluja osallistumaan tapakasvatusviikkoon 14.–18.9.2015. Tapakasvatuksen teemaviikko on tilaisuus yhdistää oppilaiden osallistuminen sekä tapakulttuurin opettaminen kouluissa.

Tapakasvatusviikon avulla pyritään sitouttamaan kouluja tapakasvatukseen ja luomaan ymmärrystä hyvien tapojen merkityksestä yhteiskunnassa. Samalla tavoitellaan kouluissa tilaisuuksia herättää oppilaissa tahtoa kehittää koulun omaa toimintakulttuuria. Oppilaskuntatoimintaa ja tapakasvatusta yhteen tuomalla on kouluissa ja oppilasryhmissä teemaviikolla mahdollista käydä keskustelua yhteisistä pelisäännöistä sekä kannustaa ottamaan kantaa ja tekemään päätöksiä ryhmässä.

Elokuva on myös oiva väline tapakasvatuksen haltuun ottoon. Tapakasvatusviikkoa varten on tehty teemaan liittyvät oppimateriaalit elokuviin Risto Räppääjä ja Sevillan saituri sekä Lovemilla.

Viikkoon voi osallistua myös itse elokuvia tekemällä. #tapakasvatus -videokilpailun  tavoitteena on kannustaa esi- ja perusopetuksen oppilaita sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoita, koulun henkilökuntaa, opettajia, huoltajia ja muita hyvistä tavoista ja tapakasvatuksesta kiinnostuneita kuvaaman arjen pieniä tapoja ja käytänteitä lyhyinä videoina.

 

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa