2015-12-04 10:22:00

Dokumenttielokuva Tunteiden temppelit on oodi elokuvateattereille

Tunteiden temppelit on elokuva elokuvateattereista ja niissä tapahtuneesta muutoksesta. Nostalgisessa dokumentissa kuvataan mennyttä maailmaa ja muistellaan aikoja, joita ei enää ole. Monet elokuvassa nähtävistä teattereista ovat saaneet uudenlaisen käyttötavan – ne ovat uskonnollisten yhteisöjen kokoontumispaikkoja, liikuntatiloja, biljardisaleja. Moni rakastetuista rakennuksista, kuten Helsingin Kino-Palatsi (1911–1965) on purettu pois. Samalla elokuva kuitenkin esittelee monia edelleen toimivia teattereita – esimerkiksi Vehmaan Kuva-Tähden, jonka projektori heijastaa elokuvat omistajien makuuhuoneen lävitse tai vuonna 2001 avattu Konneveden Navettakino, jossa elokuvia katsotaan ihan oikeassa vanhassa navetassa.

Dokumentti keskittyy jo suljettuihin ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella edelleen toimiviin teattereihin. Elokuvaa varten on haastateltu teattereiden nykyistä ja entistä henkilökuntaa, eläkeläisiä, jotka kertovat lapsuuden katselumuistoistaan ja perheitä, joissa elokuvia pyöritetään jo ties kuinka monennessa sukupolvessa. Samalla elokuva kuitenkin kertoo myös siitä, millaiseksi elokuvateatterit ovat muuttuneet multipleksien ja digitalisaation myötä.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa