2016-06-03 14:38:00

Hyvää kesää Koulukinosta! Syksyllä elokuvakasvatuksen pariin palataan uudella innolla uusien opetussuunnitelmien hengessä

On taas se aika vuodesta kun Suvivirsi kajahtaa ilmoille ja elokuvakasvatuslukuvuosi on suoritettu kunnialla loppuun. Ennen kesälaitumille siirtymistä voi vielä tehdä nopean kurkkauksen tulevan syksyn elokuva- ja oppimateriaalitarjontaan.

Uusi uljas opetussuunnitelma otetaan käyttöön kaikissa kouluissa syksyllä. Koulukinossa on tuotettu uuden OPSin mukaista oppimateriaalia jo viime vuodesta lähtien, joten viimeistään nyt kannattaakin ottaa elokuvakasvatus vakituiseksi osaksi kouluarkea. Elokuvakasvatuksen helpottamiseksi Koulukinon sivuille tulee muitakin uudistuksia, muun muassa erilaisiin teemoihin liittyvien oppimateriaalien löytämiseen liittyen.

Syyslukukaudella Koulukinoon on tulossa liuta hienoja elokuvia kotimaisista huippu-uutuuksista eurooppalaiseen laatuelokuvaan sekä amerikkalaisen populaarielokuvan helmiin. Koulukinon syyslukukauden avaa Angry Birds -elokuva ja sen mediakasvatusta tukeva oppimateriaali. Elokuussa on tulossa myös oppimateriaalit ruotsalaiseen elokuvaan Aerobics - a Love Story, ranskalaiseen 1900-luvun alun sirkusmiljööseen sijoittuvaan Chocolatiin, Pedro Almodóvarin uutuuteen Julieta sekä yritysvastuuta ja finanssimarkkinaetiikkaa luotaavaan Money Monsteriin. Alakoululaisia ilahduttaa Roald Dahlin klassikkoon perustuva Iso Kiltti Jätti. Syyskuussa koittaa kotimaisten elokuvien kulta-aika, kun ensi-iltansa saavat Cannesissa palkittu Hymyilevä mies sekä äidin ja tyttären suhdetta luotaava Tyttö nimeltä Varpu, jonka oppimateriaali tukee erityisesti uuden opetussuunnitelman aktiiviseen oppimiseen liittyvää oppimiskäsitystä ja oppijalähtöistä näkökulmaa.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa