2016-08-25 13:15:00

Kamerakynän pedagogiikkaa voi nyt opiskella maksuttomalla verkkokurssilla

Kaikki kuvaa EDU -sivustolla opettajat voivat itsenäisesti opiskella kamerakynän pedagogiikkaa, jossa videokuvaamista käytetään monipuolisena opiskeluvälineenä eri oppiaineissa. Koulutus tarjoaa välineitä myös elokuvakasvatukseen eri luokka-asteilla.

Opetushallituksen rahoittaman koulutuksen tavoitteena on auttaa opettajia uuden opetussuunnitelman toteuttamisessa. Kamerakynä-työskentelyssä tieto- ja viestintäteknologia, monilukutaito ja uudenlaiset oppimisympäristöt integroituvat sujuvasti opetuksen arkeen.

Videokuvaamalla opiskellaan jo monissa kouluissa eri puolilla Suomea. Opettajat ovat huomanneet kuvaamisen edistävän oppilaiden ajattelua ja oppimista yllättävällä tavalla. Vaikeidenkin asiasisältöjen käsitteleminen on toiminnallista, sosiaalista ja hauskaa. Sen sijaan, että älypuhelin häiritsisi koulunkäyntiä, opettajat kertovat kuvaamisen jopa edistävän keskittymistä.
Kamerakynä-ajatusta kukin opettaja soveltaa opetuksessa omalla tavallaan. Välineiksi sopivat tavalliset älypuhelimet, tabletit ja
digikamerat.

Kaikki kuvaa EDU -verkkokurssi koostuu opetuselokuvista, jotka tutustuttavat sekä uuden pedagogiikan käytäntöön että elokuvallisen ajattelun teoriaan. Esimerkkejä työskentelystä on kuvattu aidoissa opetustilanteissa eri kouluissa. Materiaali havainnollistaa, millaista videotyöskentely oppitunnilla oikeasti on. “Halusimme kuvata opetusvideot oikeissa tilanteissa, jotta ne olisivat uskottavia. Opettajille tarjotaan digiloikan varjolla myös paljon hölynpölyä”, kertoo hankkeen pedagogi Ismo Kiesiläinen.

Maksuttoman kurssin voi suorittaa itsenäisesti, työparin kanssa tai yhdessä työyhteisön kesken. Osa materiaalista sopii sellaisenaan myös oppilaiden elokuvaopetukseen.

Hankkeen takana on kaikkikuvaa.fi-elokuvakasvatussivustosta tuttu tuotantoyhtiö Amazement. Koulutuksen
suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat tuottaja, elokuvakasvattaja Arttu Haglund ja mediapedagogi,
kouluttaja Ismo Kiesiläinen.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa