2016-10-10 16:52:00

Ruutuaikaviikkoa vietetään 10.-14.2016

Mediakasvatusseura järjestää 10.-14.10.2016 Ruutuaika-teemaviikon. Viikon taustalla on mediankäytön tapojen ja mediaympäristöjen muutoksen luoma tarve yhteisille, päivitetyille normeille ja suosituksille kasvatustyön tueksi sekä lasten ja nuorten mediakulttuurin kohtaamiseksi: parin tunnin ruutuaikasuositus ei enää riitä mediakasvatukseksi.

Ruutuaikaviikon sisällöt: raportti, viikkohaaste ja tusina näkökulmia

● Ruudulla: Mediakasvatuksen ammattilaisten näkemyksiä ja ajatuksia
ruutuaikakäsitteestä. -raportti julkaistaan maanantaina 10.10. Raportissa esitellään
keväällä 20 16 toteutetun Ruudulla -kyselyn tuloksia.
● Yli kymmenen blogikirjoitusta ruutuajasta alan ammattilaisilta. Kirjoitukset
julkaistaan Mediakasvatusseuran blogissa .
● Viikkohaaste: Millaisia tunteita media- arkesi sinussa herättää? Millaisia tunteita media-arkesi herättää juuri tänään? Haasteen tavoitteena on herätellä tunnistamaan niitä tunnetiloja joita erilaisten mediasisältöjen äärellä koemme.
● Teemaviikon keskustelua koostetaan omaksi materiaaliksi. Koosteeseen lisätään myös mm. American Psychological Associationin uusien ruutuaikasuositusten keskeisiä osia.
● Mediaohje toimittajille! Viikon aikana keräämme myös vinkkejä toimittajille siitä, miten lasten ja nuorten mediankäyttöön liittyistä aiheista uutisoidaan vastuullisella tavalla. Mediaohjeeseen kerätään kommentteja 12.-14.10.
● Ruutupaasto viikonloppuna 15.-16.10 . Miltä tuntuu päivä tai edes pari tuntia ilman ruutuaikaa?
● Muista osallistua keskusteluun Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa tageillä #ruutuaika #skämtid #screentime
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa