2017-03-14 13:02:00

Keppihevosharrastajista kertova elokuva sai kaksoisvoiton Tampereen elokuvajuhlilla

Oscar-ehdokas Selma Vilhusen ohjaama elokuva nuorista keppihevosharrastajista on sekä Risto Jarva -palkinnon että kotimaisten, yli 30 minuuttisten, elokuvien pääpalkinnon Tampereen elokuvajuhlilla.

Hobbyhorse Revolution on hauska ja koskettava tarina todellisuuden ja mielikuvituksen rajalla elävästä harrastuksesta, joka ei suostu asettumaan lokeroihin. Elokuva seuraa kolmea nuorta, Aiskua, Elsaa ja Alisaa, joiden elämään keppihevosharrastus on tuonut muutoksen, ja jotka uskaltavat elää omannäköistään elämää silloinkin, kun ympäristö ei ymmärrä heille tärkeää harrastusta. Keppihevonen on perinteinen lasten leikkikalu, mutta nuoret ovat itse luoneet sen ympärille monipuolisen harrastuksen ja nostaneet ilmiön uudelle tasolle. Keppihevosharrastajat ovat epävirallisesti ja omaehtoisesti järjestäytyneitä. He ovat Instagram-tileineen, blogeineen ja foorumeineen verkossa samaan aikaan kun he urheilevat ”keppareilla” pihoilla ja metsissä - ja he ovat tosissaan. Alati kasvava innokas joukko treenaa määrätietoisesti ja järjestää valtakunnan tason kilpailuja. Kepparikuume leviää alati myös muihin maihin.
 
Risto Jarva -tuomariston perusteita: ”Hobbyhorse Revolution on toivoa antava, lämmin elokuva rohkeudesta ja omistautuneisuudesta. Ohjaaja vie katsojan pieneen yhteisöön ja antaa tilaisuuden tuntea ja iloita päähenkilöiden kanssa. Hobbyhorse Revolution todella edustaa Risto Jarva -palkinnon arvoja.”

Elokuva on saatavilla koulukinonäytöksiin huhtikuun alusta alkaen jolloin myös elokuvan oppimateriaali on saatavilla Koulukinon sivuilla.

Elokuvan trailer
 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa