2017-03-28 12:17:00

Jussi-palkittuja Koulukinossa

Vuoden 2016 parhaiden kotimaisten elokuvien Jussi-patsaat  jaettiin perjantaina 24.3. Suurimpaan osaan palkituista elokuvista löytyy myös Koulukinon oppimateriaali.

Palkituin elokuva oli Hymyilevä mies, joka keräsi peräti kahdeksan Jussi-palkintoa. Se palkittiin mm. parhaasta elokuvasta, ohjauksesta ja kuvauksesta.  Koulukinon 9.- luokille sekä lukiohin suunnattu oppimateriaali käsittelee elokuvan kerrontaa ja huumoria.

Parhaan naispääosa-Jussin sai 13-vuotias Linnea Skog roolistaan elokuvassa Tyttö nimeltä Varpu, jonka oppimateriaalissa nähdään mm. Kelaamon Varpu-tiimiläisten kuvaama Linnea Skogin haastattelu.

Parhaan dokumenttielokuvan Jussilla palkitun Kuun metsän Kaisan lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin suunnattu oppimateriaali käsittelee saamelaisten oikeuksia ja saamelaista taidetta.

Parhaasta musiikista palkitun luontoelokuva Järven tarinan oppimateriaalissa on oma osuutensa kaikille luokka-asteille ja moneen eri oppiaineeseen.

Parhaasta käsikirjoituksesta ja parhaasta miessivuosasta palkitun Talvivaara-aiheisen poliittisen trillerin Jättiläinen oppimateriaalissa pohditaan toden ja fiktion suhdetta

Yleisön suosikkielokuva-äänestyksen voitti Teit meistä kauniin, jonka oppimateriaalissa tutkitaan nuorisoelokuvaa ja punkkulttuuria.  

Jussi-patsaat vuoden parhaille pitkille kotimaisille elokuville jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Ensimmäiset Jussit jaettiin 16.11.1944. Vuonna 1944 perustettu Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa