2017-08-28 13:59:00

Koulujen elokuvaviikkoa vietetään lokakuussa

Valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko on elokuvan teemaviikko perusasteen koulujen 3.–9. luokille. Kolmannen kerran järjestettävän elokuvaviikon ajankohta on tänä vuonna 2.–6.10.2017.

Koulujen elokuvaviikko rakentuu kolmesta osiosta, joiden avulla oppilaita ohjataan käyttämään elokuvaa monipuolisesti osana kouluopetusta. Viikon aikana on mahdollista oppia perinteisiä oppiaineita videokuvaamalla, katsoa elokuvia laadukkaiden oppimateriaalien kera sekä tehdä omia mestariteoksia. Elokuvaviikko soveltuu erinomaisesti koulujen monialaisten oppimiskokonaisuuksien teemaksi ja osaksi ilmiöoppimista. Viikon suunnittelussa on huomioitu uudet perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteet sekä oppimiseen kohdistuvat laaja-alaisen osaamisen tavoitteet.

Elokuvaelämyksiä kokien ja itse tehden

Tämän vuoden elokuvanäytökset vievät oppilaat lumisiin maisemiin. Alakouluille tarjotaan katsottavaksi Hans Christian Andersenin satuun pohjautuva Lumikuningatar (Päivi Hartzell, 1986). Ystävykset Kerttu ja Kai joutuvat Lumikuningattaren juonesta erilleen, mutta Kerttu lähtee satumaahan löytääkseen ystävänsä. Lumikuningatar on matka lapsuudesta kohti aikuisuutta ja suomalaisen lastenelokuvan helmiä.

Yläkoulujen ohjelmistossa on Valkoinen peura (Erik Blomberg, 1960). Elokuva kertoo Piritasta, villistä nuoresta naisesta, joka ei sopeudu naisen rooliin. Poromiehen yksinäiseksi vaimoksi päätynyt Pirita menee samaanin puheille, joka juottaa hänelle taikajuoman, mutta loitsu menee pieleen ja Pirita muuttuu tuhoa kylväväksi peuraksi. Valkoinen peura kuuluu kotimaisten elokuvien arvostetuimpiin klassikoihin. Elokuvat oppimateriaaleineen ovat katsottavissa verkon kautta maksutta elokuvaviikon ajan. Oppimateriaalit julkaistaan elokuvaviikon sivuilla syyskuussa.

Osana Suomi 100 -juhlavuotta Koulujen elokuvaviikko on valmistanut uusia materiaaleja. Kaupunkisinfonia-työpajoissa lapset ja nuoret videokuvaavat satavuotiasta Suomea ja tutustuvat omaan kotipaikkakuntaansa eri teemojen kautta. Opettajan oppaan ja tehtävänannon lisäksi elokuvaviikon verkkosivustolta löytyvät ohjeet omien videoiden julkaisemiseen verkossa Suomen kartalla.

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Elokuvaviikon materiaalit, ohjeistukset ja linkit elokuviin löytyvät osoitteesta: www.elokuvaviikko.fi

Lisätiedot:
Minea Taivalaho
koordinaattori
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut
Valveen elokuvakoulu
puh: 0447037549
email: minea.taivalaho@ouka.fi

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa