2017-12-05 15:46:00

Juhlitaan satavuotiasta Suomea elokuvilla!

Onnea satavuotias Suomi!

Koulukinossa juhlitaan mm. Tuntemattoman sotilaan,Tom of Finlandin ja Muumien kanssa.

Katsojaennätyksiä rikkonut Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas ja sen oppimateriaali tarjoavat lukioille ja muille toisen asteen oppilaitoksille elämyksellisyyttä historian opetukseen.

AJ Annilan ohjaus Ikitie vie katsojan rankalle matkalle Suomen historian vaietumpiin vaiheisiin Stalinin vainojen aikaan. Oppimateriaali avaa mm. Lapuan liikkeen taustoja ja elokuvanäytteiden avulla päästään tutkimaan elokuvakerronnan keinoja tarkemmin.

Vaiettua historiaa ja toiseutta Suomessa kuvaa osaltaan myös Dome Karukosken ohjaama Tom of Finland. Touko Laaksosen elämäkertaelokuvan laaja oppimateriaali koostuu kahdesta osuudesta, joista toinen on suunnattu äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen ja toinen on Amnesty Internationalin laatima ihmisoikeuskasvatusoppimateriaali.

Ja mitä olisikaan Suomen juhlavuosi ilman Muumeja? Muumien taikatalvi tuo valkokankaille yhden Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista hahmoista. Samalla juhlitaan suomalaista lasten kulttuuria ja moninaisuutta. Elokuvan oppimateriaali on suunnattu erityisopetukseen ja suomi toisena kielenä opetukseen.

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa