2018-08-16 15:15:00

Elokuvalukuvuoden aloitukseen lastenleffaa ja dokumentteja

Pienet koululaiset pääsevät koulutielle kotimaisen lastenelokuvauutuuden Puluboin ja Ponin leffan matkassa. Elokuvassa 7-vuotias Poni-tyttö (Jenni Lausi) ei halua koululaiseksi. Hän pukeutuu mieluummin tekoturpaan ja laukkaa kaupungin katuja villinä ja vapaana lintumaisen mielikuvituskaverinsa Puluboin kanssa. Oppimateriaali on suunnattu esi- ja alkuopetukseen ja se tukee sekä esiopetuksen opetussuunnitelman että perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteita.

Päiväkoti-ikäisten sekä myös alkuopetuksen elokuvakasvatukseen sopii mainiosti lämminhenkinen animaatio Maija Mehiläinen ja hunajakisat, jossa Maija ystävineen päätyy Hunajakisojen myötä huimiin seikkailuihin. Oppimateriaali tarjoilee runsaasti vinkkejä varhaiskasvatussuunnitelman mukaiseen toimintaan.

Lukioille ja muille toisen asteen oppilaitoksille lukuvuoden aloitukseen on tarjolla kaksi syväluotaavaa taiteilijadokumenttia.

Bergman – Yksi vuosi, yksi elämä on mestariohjaaja Ingmar Bergmanin 100-vuotissyntymäpäivän juhlavuoden kunniaksi tehty dokumentti. Elokuva valottaa yhtä aikamme suurimmista taiteilijoista unohtamatta taiteilijamyytin taakse kätkeytyviä pimeitäkään puolia. Oppimateriaali tarjoaa monipuolista aineistoa elokuvakasvatukseen.

Whitney on koskettava dokumenttielokuva traagisesti menehtyneestä laulajalegenda Whitney Houstonista. Oppimateriaali on rakennettu Lukion opetussuunnitelman 2016 yleisiin ja yhteisiin aihekokonaisuuksiin, joten elokuvaa voi käyttää esimerkiksi osana teemaopintoja tai oppiainerajat ylittävää, laajaa-alaista opetusta.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa