2018-09-05 10:48:00

Tänä syksynä kouluissa tehdään ja koetaan elokuvataikoja!

Valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko on elokuvan teemaviikko perusasteen koulujen 3.–9. luokille. Elokuvaviikko tuo kouluihin elokuvaelämyksiä ja tekemistä elokuvataiteen parissa lokakuun alussa 1.-5.10.2018 jo neljättä kertaa!

Elokuvatrikkihaaste

Syksyllä 2018 Koulujen elokuvaviikko haastaa kaikki Suomen 3.-9. luokkalaiset kuvaamaan omia elokuvatrikkejä! Videokamera voi toimia taikasauvana ja kekseliäästi kuvattuna kaikki on mahdollista: voi kiivetä hämähäkkimiehenä seinää pitkin ylös, teleportata pulpetista toiseen tai muuttua koiraksi. Keksikää luokassa oma elokuvatrikkinne, kuvatkaa se ja osallistukaa kilpailuun! Oivaltavin kouluajalla kuvattu trikki palkitaan M&M Viihdepalvelu Oy:n tarjoamalla vuoden elokuvalisenssillä koko koululle ja suuri joukko elokuvatrikkien parhaimmistoa esitetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla. Kisa on käynnissä 3.9. - 31.10.2018. Elokuvatrikkihaaste ja vinkkejä trikkien kuvaamiseen löytyy osoitteesta: elokuvaviikko.fi/ haaste

Elokuvapolulla tapahtuu

Elokuvaviikolla katsotaan vuosittain verkon kautta kouluille maksuttomia elokuvanäytöksiä Koulukinon laadukkaiden oppimateriaalien kera. Tänä vuonna alakoululaiset pääsevät katsomaan elokuvallista leikittelyä tulvivan Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä (Armand Lohikoski, 1954). Elokuva sopii erinomaisesti pohjustukseksi elokuvatrikkihaasteelle. Yläkoululaisille esitetään Käpy selän alla (Mikko Niskanen, 1966), joka kertoo neljän kaupunkilaisnuoren kesäisestä telttaretkestä kuvaten samalla terävästi aikansa nuorison asenteita. Elokuva on yksi kotimaisen elokuvatuotannon merkkipaaluista.

Elokuvat ovat katsottavissa 1.-5.10.2018 kouluissa vapaasti ilman salasanoja verkon kautta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelussa. Muina aikoina elokuvien katsomiseen tarvitsee salasanan, jonka saa koulujen käyttöön maksutta osoitteesta koulut@kavi.fi.

Pienissä erissä annosteltuna elokuvaa voidaan tuoda osaksi opetusta pitkin lukuvuotta ja perusastetta. Elokuvaviikon verkkosivusto elokuvaviikko.fi on vapaasti käytettävissä ympäri vuoden.

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

 

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa