Jäähyväiset

Muuttuva Kiina

Kun näemme ensimmäiset kohtaukset nai naista Kiinassa, ne näyttävät hyvin moderneilta: nai nai ja hänen siskonsa ovat uudennäköisessä sairaalassa, nai nai puhuu kännykällä internetin kautta USAhan lapsenlapselleen Billille ja menee myöhemmin kerrostaloasuntoonsa. Kun Billi saapuu paikalle, hänet laitetaan hotelliin asumaan. Vanhempien mukaan ahtaassa kerrostaloasunnossa hän paljastaisi nai naille tämän vakavan tilan. Billi muistelee lapsuuskesiään nai nain luona, kun tämä asui talossa, jonka puutarhassa Billi leikki. Billi käy katsomassa paikkaa ja siihen on rakennettu korkeita rakennuksia ja liikenneympyrä.

Kiina on muuttunut huimasti muutamassa kymmenessä vuodessa ja siitä on tullut tuottaja puolen maailman tavaroille. Samaan aikaan monet perinteiset käsitykset perheestä ja kuolemasta ovat säilyneet entisenlaisina.

Keskusteltavaksi

  • Miksi perinteistä pidetään kiinni yhteiskunnan muuttuessakin?
  • Miten perinteet auttavat ihmistä huimassa muutoksessa?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Jäähyväiset

(The Farewell)

Ohjaaja: Lulu Wang

Vuosi: 2019

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Zhao Shuzhen, Awkwafina, X Mayo


New Yorkissa asuva kiinalais-amerikkalainen Billi saa kutsun kotiin Changhuniin viettämään sukulaishäitä. Lääkärit ovat kertoneet että perheen rakastetulla matriarkalla, isoäiti Nai Nailla on vain pari viikkoa elinaikaa. Kiinalaisen tavan mukaan perhe on salannut sairauden isoäidiltä. Häät ovat hyvä tekosyy saada suku kokoon jäähyväisiä varten.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa