Jättiläinen

Johdanto

Synopsis:
Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi (Joonas Saartamo) saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän (Jani Volanen) johtama Talvivaara käyttää täysin uutta menetelmää mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle sinne kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Jussi alkaa kuitenkin epäillä, ettei hänelle ehkä ole kerrottu koko totuutta. Uusi prosessi ei ehkä olekaan aivan niin harmiton kuin hänen on annettu ymmärtää. Jussin täytyy päättää missä joukkueessa hän pelaa vai pelaako ollenkaan.

Käsikirjoitus: Pekko Pesosen

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin ukion kursseihin: Yhteiskuntaoppi: Suomalainen yhteiskunta (YH1) ja Filosofia: Etiikka (FI2) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, kestävä elämäntapa ja globaali vastuu, monilukutaito ja mediat, teknologia ja yhteiskunta.

Oppimateriaalin on laatinut FM (taidehistoria) Maija Iltanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016. Linkit on tarkistettu 1.2.2016.


 

 

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Jättiläinen

(Jättiläinen)

Ohjaaja: Aleksi Salmenperä

Maa: Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 97min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Peter Franzén, Saara Kotkaniemi, Elena Leeve, Joonas Saartamo, Pertti Sveholm ja Jani Volanen


Nälkämaan Sampo

(Nälkämaan Sampo)

Ohjaaja: Mika Koskinen

Maa: Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 98min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus PEK


Nälkämaan Sampo on vuosien tilanneseurantaan perustuva elinkaaridokumenttielokuva Talvivaaran kaivoksen tähänastisista vaiheista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa