Julieta

Kerrontarakenne

Almodóvarin elokuville on tyypillistä monipolvinen kerrontatapa, jossa käytetään usein takautumia eli flashbackeja menneisyyteen. Usein Almodóvar myös näyttää tapahtumia eri henkilöiden näkökulmasta, jollon luodaan prismamainen kuva todellisuudesta. Julietassa on pitkä flashback, joka kattaa 32 vuotta.

  • Piirtäkää kaavio elokuvan nykyhetkestä ja menneisyydestä. Mistä kohtaa takauma alkaa? Miten se aloitetaan elokuvassa (miten katsoja ymmärtää, että kerronta siirtyy menneisyyteen)? Miten pitkiä takaumajaksoja elokuvassa käytetään? Miten ajan kuluminen kuvataan visuaalisesti? Milloin nykyisyys ja menneisyys kohtaavat elokuvassa?
     
  • Miksi ohjaaja on kertonut tapahtumat nykyisyydestä katsottuna, takaumina? Toinen vaihtoehto olisi ollut kertoa tapahtumat kronologisesti, jolloin elokuvan alkukohtaus olisi ollut Julietan junamatka. Mitä ohjaaja saavuttaa kertomalla Julietan ja Antían tarinat epäkronologisesti? Olisiko elokuvan mysteeri yhtä vahva, jos tapahtumat olisi kerrottu kronologisesti?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Julieta

(Julieta)

Ohjaaja: Pedro Almodóvar

Maa: Espanja Vuosi: 2016

Kesto: 99min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Adriana Ugarte, Emma Suaréz, Priscilla Delgado, Rossy de Palma, Michelle Jenner


Pedro Almodóvarin draama naisista, rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa