Julieta

Naiset

Elokuvassa kaksi eri näyttelijää, Emma Suárez and Adriana Ugarte näyttelevät nuoren ja vanhemman Julietan roolin. Keskeisiä ovat myös Julietan suhteet kahteen naiseen, Anaan ja Marianiin. Almodóvar on aina kuvannut elokuvissaan erityisesti naisten mielentilaa ja naisten välisiä suhteita. Naisia hermoromahduksen partaalla (1988) kuvasi naisjoukon suhteita miehiin ja niistä aiheutuvia turhautumia. Siitä alkaen naiset ovat olleet keskiössä Almodóvarin tuotannossa, kuten elokuvassa Puhu hänelle (2002). Volver - paluu (2006) sai Cannesin elokuvajuhlilla kaksi palkintoa. Kyseiset elokuvat ovat aiheiltaan synkkiä, mutta niissä riittää silti aihetta nauruun ja elämäniloon. Kaikki äidistäni (1999) käsittelee rankkoja aiheita, kuten transseksuaalisuutta ja HIVtä, mutta käsittely on ohjaajalle tyypillisesti värikästä ja huumorin siivittämää. Äiti – mutta usein hyvin epäsovinnainen äiti - on keskeinen henkilöhahmo Almodóvarin elokuvissa. Ohjaaja käyttää myös usein samoja naisnäyttelijöitä useammassa elokuvassaan.

  • Millaisia naishahmoja elokuvassa luodaan?
     
  • Miten Julieta muuttuu aikaa myöten?
     
  • Miksi ohjaaja on valinnut kaksi eri näyttelijää näyttelemään nuorta ja keski-ikäistä Julietaa – usein elokuvissa vanhetaan meikin avulla. Missä kohtaa näyttelijä vaihtuu, ja miksi juuri siinä kohtaa? Mitä vaihto kuvaa?

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Julieta

(Julieta)

Ohjaaja: Pedro Almodóvar

Maa: Espanja Vuosi: 2016

Kesto: 99min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Adriana Ugarte, Emma Suaréz, Priscilla Delgado, Rossy de Palma, Michelle Jenner


Pedro Almodóvarin draama naisista, rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa