Kaiken se kestää

Rakennemuutos ja lähiöt

1. 1960- ja 1970-luvuilla suomalaisen yhteiskunnan rakenne muuttui. Maalta muutettiin kaupunkiin, ja kaupungeissakin muutettiin pienistä ja ahtaista vanhoista asunnoista uusiin lähiöihin.

  • Katsokaa parin kanssa tai yksin yksi tai useampi Ylen Elävän Arkiston Kun Suomi muutti lähiöön -sivun videoista. Miten niissä kuvataan lähiöitä: millaisena paikkana lähiö esitetään, ja millaisia sanoja siitä käytetään?
  • Vastatkaa valitsemassanne videossa/videoissa esitettyihin väitteisiin: miltä ne nykypäivästä käsin tuntuvat? Voitte kirjoittaa vastineen tai kuvata siitä kännykällä lyhyen videon.

2. Kirjoittakaa parin kanssa toisillenne kirjeet vuodelta 1976, Oulusta Helsinkiin ja toisin päin. Kertokaa asuinpaikastanne, arjestanne ja siitä, mitä ajattelette tulevaisuudesta. Voitte eläytyä elokuvan henkilöiksi tai keksiä omat. Toinen lukee kirjeensä pohjaksi Oulua käsittelevän lehtijutun, toinen Helsingin lähiöitä käsittelevän.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kaiken se kestää

(Kaiken se kestää)

Ohjaaja: Visa Koiso-Kanttila

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 82min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala, Tomi Enbuska, Malla Malmivaara, Vili Saarela, Olavi Angervo, Risto Tuorila, Eeva-Maija Haukinen


Lapsen näkökulmasta kerrottu draama kipeistä perhesuhteista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa