Kangastuksia

Johdanto

Ohjaus ja käsikirjoitus: Xavier Dolan

 Näyttelijät: Xavier Dolan, Monia Chokri, Niels Schneider

Tuottajat: Xavier Dolan, Daniel Morin, Carole Mondello / Mifilifilms

Kuvaaja: Stéphanie Weber-Biron

Leikkaaja: Xavier Dolan

Pukusuunnittelu: Xavier Dolan

Maa ja vuosi: Kanada, 2010

Alkuperäinen nimi: Les Amours Imaginaires

Kesto: 103 min.

Ikäraja: 7

Levittäjä: Bio Rex Distribution

Oppimateriaali on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin teemoja: Elokuvakerronnan erityispiirteitä, intertekstuaalisuutta ja romantiikkaa, ihmelapsi Xavier Dolan, idolinpalvontaa ja hipstereitä.

SYNOPSIS

Kanadalainen Xavier Dolan (s. 1989) kohahdutti 2009 Cannesin festivaalilla esikoiselokuvallaan I Killed My Mother, jonka hän ohjasi vain 19-vuotiaana. Keväällä 2010 Dolan toi Cannesiin seuraavan elokuvansa Kangastuksia, jonka hän on paitsi ohjannut, myös käsikirjoittanut, leikannut ja puvustanut, ja tämän lisäksi ihmelapsi näyttelee yhden elokuvan päärooleista.

Elokuvan päähenkilöt Francis (Dolan) ja Marie (Monia Chokri) ovat parhaat ystävykset, jotka tutustuvat eräässä illanvietossa enkelikiharaiseen Nicolakseen (Niels Schneider). Kolmiodraaman ainekset ovat valmiit, kun kerubin näköinen nuori mies lyöttäytyy Franciksen ja Marien seuraan ja vuoron perään antaa ymmärtää olevansa kiinnostunut kummastakin. Nicolaksen todellisista tunteista on kuitenkin mahdoton saada selvää, ja sydänsuruja on tiedossa yhtä lailla Marielle kuin Francisillekin.

Dolanin visuaalinen maailma on värikäs ja äärimmäisen tyylitelty. Francisin ja Marien tyyliesikuvina ovat olleet James Dean ja Audrey Hepburn, 2010-luvulle päivitettyinä. (Lähde: Bio Rex Distribution
)

Tehtävä ennen elokuvan katsomista

Jakaantukaa kolmeen ryhmään, joista jokainen valitsee yhden teeman tarkastelun kohteeksi elokuvan katsomisen ajaksi. Teemat ovat kuvaus, puvustus ja lavastus sekä musiikki.

 

Materiaali on julkaistu vuonna 2010. Linkit on tarkistettu 14.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kangastuksia

(Les Amours Imaginaires)

Ohjaaja: Xavier Dolan

Maa: Kanada Vuosi: 2010

Kesto: 103min Ikäraja: 7

Levittäjä: Bio Rex Distribution

Näyttelijät:
Xavier Dolan, Monia Chokri, Niels Schneider.


Kanadalaisen, ranskankielisen kolmiodraaman oppimateriaali on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa