Käsky

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: kirjasta elokuvaksi, seksuaalinen vallankäyttö, naiset ja armeija, moraali

Synopsis: Käsky on kansainvälisesti palkitun ohjaajan Aku Louhimiehen uusin elokuva. Elokuva perustuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin. Keväällä 1918 jääkäri Aaro Harjula saa käskyn teloittaa punaisen naissotilaan. Nuori ja idealistinen Harjula ei suostu tottelemaan käskyä ilman oikeudenkäyntiä. Esimiehiään vastustaen hän päättää viedä naisen kenttätuomioistuimeen. Miina Malinin ja Aaro Harjulan kohtaaminen kietoo kahden voimakkaan ihmisen kohtalot yhteen verisen sisällissodan viimeisinä hetkinä, keväällä 1918.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukion ja ammatillisten oppilaitoksen opiskelijoille esim. äidinkielen, kirjallisuuden, etiikan ja historian opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja kirjallisudenopettaja Marjaana Mitikka.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 16.5.2013.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Käsky

(Käsky)

Ohjaaja: Aku Louhimies

Maa: Suomi Vuosi: 2008

Kesto: 116min Ikäraja: 16

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Pihla Viitala, Samuli Vauramo, Eero Aho


Elokuvassa seurataan nuoren jääkärin ja punaisen naissotilaan kohtalokasta matkaa kenttätuomioistuimeen keväällä 1918. Oppimateriaali lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa