Kattona tähtitaivas

Ikärajat

 

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen (MEKU, entinen Valtion elokuvatarkastamo VET) tehtävänä on suojella alaikäisiä elokuvien mahdollisilta haittavaikutuksilta ikärajat asettamalla. Lapselle haitallisia sisältöjä voivat olla väkivalta, seksi tai kauhu, sekä muut niihin rinnastettavat asiat, kuten esimerkiksi itsemurhan esittäminen tai huumeiden käyttö.
 
Käytössä olevat ikärajaluokitukset ovat Kaikille sallittu S, 7, 12, K16 ja K18. Lisätietoa ikärajaperusteista löydätte Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen nettisivuilta.
 
1. Mikä ikäraja olisi mielestänne tälle elokuvalle sopiva? Miten perustelisitte sen?
2. Mikä tässä elokuvassa esitetty teema voisi mielestänne olla haitallinen ala-asteikäisille? Entä alle kouluikäisille lapsille? Voisiko joku tässä esitetty haitata yläasteikäisen nuoren kehitystä?
3. Pitäisikö elokuvissa esitetyn alkoholin käytön olla mahdollinen ikärajaperuste samoin kuin huumeiden käyttö on? Miksi?

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kattona tähtitaivas

(I taket lyser stjärnorna)

Ohjaaja: Lisa Siwe

Maa: Ruotsi Vuosi: 2009

Kesto: 91min Ikäraja: 12

Levittäjä: Bio Rex

Näyttelijät:
Josefine Mattsson, Mika Berdtsdotter Ahlén, Annika Hallin, Anki Lidén


Koskettavan nuortenelokuvan oppimateriaalissa käsitellään kuolemaa, suruprosessia ja nuoruuden haasteita.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa