Kaukana kotoa

Ystävyys ja erilaisuus

Ben saapuu uuteen kouluun uutena oppilaana. Paikalleen asettuminen on haasteellista eikä paikkaa meinaa löytyä taitavalle hyökkääjälle edes pelikentältä. Ben on tästä harmissaan, ja harmitus vain kasvaa, kun joukkoon saadaan uusi pelaaja, Tariq, joka osoittautuu lahjakkaaksi pelaajaksi. Sen sijaan, että Ben antaisi mielipahalle vallan, päättääkin hän yrittää tutustua hiljaiseen ja ujoon, toiseen uuteen oppilaaseen.

1. Miten kuvailisit Beniä tai Tariqia? Minkälaisia he ovat luonteeltaan? Huomaatko jotain yhtäläisyyksiä tai eroavaisuuksia Benin ja Tariqin välillä? Mitä yhteisiä mielenkiinnon kohteita heillä on?

2. Miten Ben ja Tariq ystävystyvät? Miten ystävyys saa alkunsa, entä miten heidän ystävyytensä kehittyy elokuvan aikana? Millaisena Benin ja Tariqin ystävyys kuvataan?

3. Miksi Tariq suuttuu Benin luona vieraillessa? Miten Ben taas reagoi tilanteeseen?

4. Miten elokuvan eri henkilöhahmot suhtautuvat toisiinsa? Miten esimerkiksi Ben ja Tariq kohtelevat toisiaan, miten taas Benin luokkakaverit tai vanhemmat suhtautuvat Tariqiin ja tämän tilanteeseen?

5. Minkälaisiin haastaviin tilanteisiin Tariq ajautuu elokuvassa? Mitä niistä seuraa hänelle? Miksi esimerkiksi väärien papereiden käyttäminen tai kohtaaminen poliisin kanssa aiheuttaa hänessä pelkoa?

6. Mitä tunteita ja ajatuksia elokuvassa esiintyvät lasten ja aikuisten väliset kohtaamiset sinussa herättävät? Onko esimerkiksi aikuisten tai viranomaisten käytös mielestäsi aina hyväksyttävää? Perustele vastauksesi.
 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kaukana kotoa

(Zu weit weg)

Ohjaaja: Sarah Winkenstette

Maa: Saksa Vuosi: 2019

Kesto: 88min Ikäraja: 7

Levittäjä: Espoo Ciné

Näyttelijät:
Yoran Leicher, Sobhi Awad


Ben joutuu muuttamaan uuteen kouluun, jossa hänen on vaikea ystävystyä kenenkään kanssa, vaikka onkin haka jalkapallossa. Mutta vielä häntäkin parempi palloilija on Tariq, syyrialainen pakolainen, josta tulee Benin ystävä ja veriveli.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa