Kenen joukoissa seisot

Oma historia

 

1. Millainen on oma historianne? 
a) Kirjoittakaa tarina, piirtäkää sarjakuva tai tehkää aikajana lapsuutenne tärkeimmistä tapahtumista. 
b) Haastatelkaa ystäviänne ja kirjoittakaa raportti tai kuvatkaa valokuvakertomus tailyhyt dokumenttielokuva heidän historiastaan.
 
2. Miten ihmiset muistelevat omaa nuoruuttaan? 
a) Haastatelkaa 70-luvulla nuoruuttaan eläneitä henkilöitä. Minkälaisen käsityksen tai kuvan saatte haastateltavien kertomasta ajasta, miten muistikuvat muodostuvat, millaiset asiat muistuvat mieleen helpoimmin? 
b) Elokuvassa haastateltavat olivat nuoria 70-luvulla. Miten he kuvaavat omaa nuoruuttaan? (Musiikki, kollektiivinen kokemus, maailmanparannus)
Millaisissa ammateissa he ovat 30 vuotta myöhemmin? Kehitysjohtaja, atk-suunnittelija, soitinrakentaja, lastenhoitaja.) 
c) Miten eri vuosikymmeninä luokiteltiin aatteen, musiikin tms. mukaan? Entä nykyään? 
 
3. Keksikää erilaisia henkilöhahmoja, joista teette tarinoita tai kuvia ennen – nykyään. Keksikää yllättäviä, mielenkiintoisia, iloisia ja surullisia tarinoita henkilöiden elämänhistoriasta. Tehkää tehtävä 3-4 hengen ryhmissä. 
 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kenen joukoissa seisot

(Kenen joukoissa seisot)

Ohjaaja: Jouko Aaltonen

Maa: Suomi Vuosi: 2006

Kesto: 83min

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy

Näyttelijät:
Dokumentti


Kenen joukoissa seisot on musikaalin keinoja käyttävä dokumenttielokuva. muodoltaan ja sisällöltään vallankumouksellinen elokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa