Kenen joukoissa seisot

Solidaarisuus ja aatteen palo

 

1. Nuoriso uskoi pystyvänsä vaikuttamaan tulevaisuuteen. Heillä oli vahva usko oikeudenmukaisuuteen ja siihen, että maailma parantuu. 
  • Mitä vastustettiin? (sodat, kuten Vietnamin sota, Chilen vallankaappaus, Etelä-Afrikka- apartheidrotuerottelupolitiikka, imperialismi, EEC.)
  • Millä keinoin nykyään voi vaikuttaa? 
  • Mikä nykyään saa ihmiset ”liikkeelle”, yhteisrintamaan? (Jos asia koetaan läheiseksi, jos mukana suomalaisia, katastrofit, kuten maanjäristys, tsunami, Korkeasaaren simpanssit, Irakin sota.)
  • Mitä ääriliikkeitä tiedätte? Mitä keinoja niissä käytetään? Mitä niissä vastustetaan? Miksi? (Kettutytöt, Greenpeace, talojen valtaukset, katujen valtaus.) 

2. Elokuvan loppupuolella eräs ohjelmaryhmässä mukana ollut vertasi ajan henkeä uskontoon. 

  • Löydättekö yhtäläisyyksiä uskonnon ja elokuvassa ilmenevän aatteen palon välillä? (Vastakohdat, kärjistykset, ehdottomuus: jos et ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan. Oletko tietoinen? Oletko uskossa?) 
  • Leninin oppien mukaan uskonto on oopiumia kansalle. Mitä sanonnalla tarkoitetaan?

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kenen joukoissa seisot

(Kenen joukoissa seisot)

Ohjaaja: Jouko Aaltonen

Maa: Suomi Vuosi: 2006

Kesto: 83min

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy

Näyttelijät:
Dokumentti


Kenen joukoissa seisot on musikaalin keinoja käyttävä dokumenttielokuva. muodoltaan ja sisällöltään vallankumouksellinen elokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa