Kenen joukoissa seisot

Sosialistinen realismi

 

a) Etsikää esimerkkejä elokuvajulisteista, propagandajulisteista. Suunnitelkaa ja tehkää mainos jonkin asian tai aatteen puolesta. 
 
b) Tehkää kuvituksia valitsemaanne elokuvan lauluun.
 
c) Iskulauseet raikuivat mielenosoituksissa, loistivat banderolleissa ja julisteissa Esim: ”Rauha, ystävyys, solidaarisuus”, ”Rahan vallasta kansan valtaan”, ”YYA kyllä EEC ei” (selvittäkää: mikä on EEC?), ”Suomen kansan puolesta SKP”, ”Vapaus, tasaarvo, demokratia”, ”Työtä ja leipää”, ”Chilen kansan puolesta”, ”Vietnam, sinun sydämeesi”, ”Opiskelu, työ, luokkataistelu”, ”Nuoriso syyttää suurpääomaa”, jne. Minkälaisia iskulauseita nykyään kirjoitettaisiin? Mitkä asiat ovat nykyään tärkeitä? Ovatko ne samoja, kuin ennen? Onko uusia tai ajankohtaisia asioita? 
 
d) Elokuvassa ohjelmaryhmäläisille oli tärkeää oliko yllä punainen vai sininen paita. Värillä haluttiin kertoa kenen kannattajia tai kenen puolella oltiin. Suunnitelkaa asu luonnonsuojelijalle, vegaanille, bändin jäsenelle. Huumori sopii höysteeksi suunnitteluideoihin. 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kenen joukoissa seisot

(Kenen joukoissa seisot)

Ohjaaja: Jouko Aaltonen

Maa: Suomi Vuosi: 2006

Kesto: 83min

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy

Näyttelijät:
Dokumentti


Kenen joukoissa seisot on musikaalin keinoja käyttävä dokumenttielokuva. muodoltaan ja sisällöltään vallankumouksellinen elokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa