Kohtaamisia

Johdanto

Synopsis: Martta ei paljasta salaisuuttaan sukulaisille. Noora yrittää kasvattaa itselleen siipiä. Meri oppii, että pitää olla varovainen sen suhteen mitä toivoo. Olga ja Fardusa etsivät parempaa tulevaisuutta kaukana kotoaan, Emmi puolestaan hukkaa omat mahdollisuutensa valitsemalla aina väärin. Ja Anu törmää menneisyyden aaveeseen kaupan parkkipaikalla. Mutta jokainen heistä saa huomata, että yksi ainoa kohtaaminen voi muuttaa elämän suunnan. 

Elokuva valitsemisen hetkistä. Eri-ikäisten naisten elämässä seurataan yhtä jollakin tavoin ratkaisevaa hetkeä. Seitsemän naista ja seitsemän tarinaa, jotka sivuavat toisiaan. Kertomus valinnoista ja valitsemisen mahdottomuudesta. Niistä hetkistä, jolloin on mahdollisuus joko muuttua itse tai muuttaa elämänsä suuntaa. Naisten kertomusten kautta avautuu näkymä tämän päivän suomalaisen naisen elämään ja onnellisuuteen. 
 
Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
 
Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso 
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Kirjallisuutta:

 

  • Finney, Gail. “Ibsen and Feminism.” The Cambridge Companion to Ibsen. Ed. James  McFarlane. Cambridge: Cambridge University Press, 1994. 89-105. 
  • Ibsen, Henrik. A Doll’s House. (A Doll’s House and other plays) Trans. Peter Watts. London: Penguin Books, 1965. 
  • Kortelainen, Anna. Levoton nainen. Hysterian kulttuurihistoriaa. Helsinki: Tammi, 2003. 
  • Laakso, Hanna Maria. Women in the Chamber: The Influence of the Strindbergian Theatrical legacy on the Danish Dogma Films. Ph.D. Thesis. Montreal, Canada: Concordia University, 2007.
  • Showalter, Elaine. Hystories. Hysterical Epidemics and Modern Media. New York: Columbia University Press, 1997.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2010. Linkit on tarkistettu 16.4.2013.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kohtaamisia

Ohjaaja: Saara Cantell

Maa: Suomi Vuosi: 2010

Kesto: 86min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Anneli Sauli, Jenni Banerjee, Meri Nenonen, Johanna af Schulten, Leena Uotila, Maryan Guuleed, Elena Spirina, Roosa Salomaa, Tommi Raitolehto, Sampo Sarkola, Yrjö Parjanne


Novellielokuva kohtaamisista ja valitsemisen hetkistä muodostuu seitsemästä tosiansa sivuavasta tarinasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa