Lasse vs Lasse

Nelosluokkalaisuus ja koulun arki

Lassen lukujärjestys
Lasse käy Ruotsissa ihan tavallista lähikoulua Glimmerdaggissa. Keksi ja kirjoita Lassen ja Sophian lukujärjestys. Muista suunnitella lukujärjestys elokuvan pohjalta.

Sunen koulu vs sinun koulusi
Tee lista ranskalaisin viivoin, mitä yhtäläisyyksiä Lassen koulussa on sinun koulusi kanssa. Onko teilläkin ponihäntäpäinen musiikin opettaja? Onko teidänkin koulun pihalla oppilaita, jotka kilpailevat paremmilla pelikortilla tai muilla leluilla? Pitääkö koulussanne olla cool?

Kaverisivuni
Tee uudesta oppilaasta Lassesta kaverisivu. Kirjoita myös itsestäsi samanlainen. Mallia voit saada Anderssonin perheen kaverisivuista, jotka ovat ruotsiksi. Opettaja suomentaa teille otsikot, joista voit valita, mitä itse haluat käyttää kaverisivuja tehdessäsi.

Taulukointia
Tee taulukko, jossa toisessa sarakkeessa on Andersonien perhe ja toisessa sarakkeessa on sinun perheesi ja keskellä yhteiset asiat.
Nimeä sinun arkeesi liittyviä asioita ja Andersonien arkeen liittyviä asioita taulukon sarakkeisiin sekä keskelle teille molemmille yhteisiä asioita. Laske lopuksi kuinka monta yhteistä asiaa löysit Sunen perheen ja sinun perheesi arjen väliltä.

Esimerkki taulukosta:

Anderssonien perheen arki

Yhteiset asiat

Minun perheeni arki

Auto meni rikki

 

Keittiön pöytä hajosi

 

Sisaruksia on useita

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Lasse vs Lasse

(Sune vs Sune)

Ohjaaja: Jon Holmberg

Maa: Ruotsi Vuosi: 2018

Kesto: 89min Ikäraja: 7

Levittäjä: Oy Atlantic Film Finland Ab

Näyttelijät:
Elis Gerdt, Baxter Renman, Fredrik Hallgren, Tea Stjärne, Sissela Benn


Hulvaton lastenelokuva perustuu suosittuun ruotsalaiseen kirjasarjaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa