Les Misérables

Elokuvan hahmot

1. Elokuvassa on viisi keskeistä ihmisryhmää. Mitä ne ovat? Ketkä ovat niiden jäseniä? Onko jokaisella ryhmällä johtaja? Keitä johtajat ovat? Onko muita ryhmiä? Mitä?

2. Onko joku ryhmistä muita voimakkaampi? Heikompi? Minkälaisia suhteita jokaisella ryhmällä on muihin ryhmiin? Millaisia valtasuhteita ryhmien sisällä on?

3. Poliisien ryhmä koostuu kolme ihmisestä.

  • Kirjoittakaa jokaisen esittely (luonne, tausta…). Kehen on helpointa samastua? Miksi?
  • Millaiset suhteet poliisilla ja lähiön asukkailla on? Onko heidän välillään vihaa, ystävyyttä, pelkoa? Miten suhteet ilmenevät elokuvassa?

4. Ketkä hahmoista pysyvät samanlaisina läpi elokuvan? Ketkä muuttuvat? Miksi? 

5. Mikä on tyttöjen ja naisten asema elokuvassa? Mitä he tekevät ja miten toimivat suhteessa muihin?

6. Suuri osa elokuvan näyttelijöistä esittää tavallaan itseään. Esimerkiksi nuoret eivät ole ammattinäyttelijöitä vaan Montfermeilin ja muiden lähiöiden asukkaita. Djebril Zonga (Gwada) on kasvannut Montfermeilin vieressä, Damien Bonnard (Stéphane) taas ei koskaan ollut käynyt huonomaineisissa lähiöissä ennen elokuvan tekemistä. Lisäksi Damien Bonnard, Djebril Zonga ja Alexis Manenti (Chris) seurasivat poliisin toimintaa elokuvan tekoon valmistautuessaan.

  • Miksi ohjaaja Ladj Ly halusi amatöörinäytteilijöitä elokuvaansa.
  • Onko Les Misérables fiktio vai dokumentti? Mistä sen voi päätellä?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Les Misérables

Ohjaaja: Ladj Ly

Maa: Ranska Vuosi: 2019

Kesto: 102min Ikäraja: 16

Levittäjä: Cinemanse Oy

Näyttelijät:
Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga, Issa Perica


Vimmainen ja ajankohtainen elokuva Pariisin lähiöiden ristiriitaisuuksista, rasismista, köyhyydestä ja poliisiväkivallasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa