Les Misérables

Elokuvan miljöö

Tapahtumapaikat

1. Missä elokuvan ensimmäiset kohtaukset tapahtuvat? Entä muut kohtaukset? Kuinka kaukana nämä paikat ovat toisistaan?  

2. Missä elokuva on kuvattu? Onko se kuvattu studiossa, lähiössä vai kenties jossain muualla? Minkä luulet vaikuttaneen kuvauspaikkojen valintaan?

3. Jokaisella elokuvan viidestä tärkeästä ryhmästä on oma(t) paikkansa. Mitä ne ovat ja miltä ne näyttävät? Pääseekö kuka tahansa näihin paikkoihin?

Ympäristön kuvaaminen

4. Kuinka usein elokuvassa näkyy taivas? Missä kohtauksissa? Mikä merkitys taivaalla voisi elokuvassa olla?

5. Kuinka usein elokuvassa kuvataan häkkejä, ritilöitä, pimeitä tai hämäriä paikkoja tms.? Mikä merkitys näiden paikkojen kuvauksella voisi olla?

6. Miten hahmot ja varsinkin poliisit ja nuoret kuvataan? Onko kamera kaukana vai lähellä heitä? Onko heillä tilaa vai ei? Viedäänkö katsoja heitä lähelle vai ei?

7. Tuntuuko, että elokuvan hahmot ovat vapaita? Ovatko he avoimessa vai suljetussa miljöössä? Mitä miljöö kertoo heidän elämästään? 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Les Misérables

Ohjaaja: Ladj Ly

Maa: Ranska Vuosi: 2019

Kesto: 102min Ikäraja: 16

Levittäjä: Cinemanse Oy

Näyttelijät:
Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga, Issa Perica


Vimmainen ja ajankohtainen elokuva Pariisin lähiöiden ristiriitaisuuksista, rasismista, köyhyydestä ja poliisiväkivallasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa