Les Misérables

Lapset ja nuoret

Elokuvan ohjaaja Ladj Ly on kertonut haastatteluissa, että elokuvan tärkein teema on lapset ja nuoret. Hänen mukaan elokuvansa on hätäviesti poliitikoille. 

1. Mitä lapset ja nuoret tekevät elokuvan alussa? Keskikohdassa? Lopussa? Muuttuuko lasten ja nuorten käyttäytyminen elokuvan aikana?

2. Keihin aikuisiin he ovat eniten yhteydessä? Miksi?

3. Mikä on elokuvan ensimmäinen kuva? Entä viimeinen? Miten tulkitsette elokuvan alkua ja loppua? Minkä sanoman kuvat välittävät?

4. Listatkaa, mitä Issa tekee elokuvassa. Voiko sanoa, että hän käyttäytyy eri tavalla elokuvan alussa ja lopussa? Jos kyllä, mistä muutos johtuu? Onko Issa mielestänne uhri?

5. Elokuvan lopussa Issan pään takana rakennuksen seinässä lukee "J’rêve d’avoir une belle vie » (Toivon, että mulla ois hyvä elämä). Miten ymmärrätte sen elokuvan katsomisen jälkeen? 

6. Miten ymmärrätte Victor Hugo -sitaatin elokuvan lopussa?

7. Pariisissa oli vuonna 1832 kansannousu, joka kukistettiin ja jossa kuoli noin 800 ihmistä. Tapahtumat on kuvattu myös Hugon kirjassa, jossa kansannousuun osallistuu yksi kirjan tärkeistä hahmoista, nuori ja peloton poika Gavroche. Hän on vanhempiensa hylkäämä katupoika joka on tottunut pärjäämään yksin. Mellakan aikana hän auttaa barrikadeilla olevia vallankumouksellisia keräämällä ammuksia ruumiista. Hänet kuitenkin ammutaan ja hän kuolee barrikadin edessä.

  • Miten Gavroche’n tarina liittyy elokuvaan?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Les Misérables

Ohjaaja: Ladj Ly

Maa: Ranska Vuosi: 2019

Kesto: 102min Ikäraja: 16

Levittäjä: Cinemanse Oy

Näyttelijät:
Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga, Issa Perica


Vimmainen ja ajankohtainen elokuva Pariisin lähiöiden ristiriitaisuuksista, rasismista, köyhyydestä ja poliisiväkivallasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa