Life, animated

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: erilaisuus, autismi, tunnekasvatus, sukupuoliroolit ja seksi, dokumenttielokuvan keinot, amerikkalainen tyyli ja lähestymistapa kasvukaaressa, Disney-elokuvat

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun sekä lukioon ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Synopsis: Life, animated kertoo autistisesta Owen Suskindista, joka oppi puhumaan Disneyn animaatioiden kautta. Owenin vanhemmat kertovat oman puolensa pojan lapsuusajasta, ja hänen omat kokemuksensa tuolta ajalta on osin animoitu. Owen kertoo tietenkin myös itse elämästään ja kasvustaan autistisesta lapsesta itsenäiseksi mieheksi, joka uskoo tulevaisuuteen ja haluaa vain elää hyvän elämän, kuten me kaikki muutkin.

Elokuva perustuu Owenin isän Ron Suskindin kirjaan "Life, Animated: a story of sidekicks, heroes and autism". Se on tunteikas kasvutarina joka kertoo tarinan Owenin lapsuudesta animaation keinoin, ja seuraa hänen itsenäistymistään nykyhetkessä.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettajaopiskelija, elokuvakasvattaja Matilda Matsi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 28.2.2017.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Life, animated

(Life, Animated)

Ohjaaja: Roger Ross Williams

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2016

Kesto: 91min

Levittäjä: Kuusan Kino ky

Näyttelijät:
dokumentti


Owen Suskind on autistinen nuori mies, joka vietti vuosia lapsuudestaan saamatta itseään ymmärretyksi. Hän oppi kommunikoimaan perheensä kanssa Disney-elokuvien vuorosanoin, onnistui elokuvamaailman opastamana rikkomaan eristyneisyytensä ja sai yhteyden ulkomaailmaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa