Maata meren alla

Vasemmistolainen feministi

Elokuvan Ida puuskahtaa äidilleen Katille riidan tuoksinassa, ettei ole mikään ihme, ettei tällä ole miestä. Onhan äiti vasemmistofeministi.

Ihmisillä on usein tapana käyttää toisista ihmisistä määritelmiä. Joskus ne osuvat oikeaan, joskus ne menevät metsään, mutta aika usein määritelmän antaja ei edes itse tiedä, mitä kyseiset asiat pitävät sisällään.

Ottakaa selvää vasemmistolaisuudesta jafeminismistä. Miettikää millaisia mielikuvia kumpaankin määritelmään kuuluu? Entä mikä on totuus? Mikä tekee ihmisestä vasemmistolaisen? Entä feministin? Entä mikä on teidän tulkintanne Outin hahmosta, onko hän vasemmistolainen feministi? Antaako elokuva tarpeeksi informaatiota tulkinnan tekemiseksi?

Ottakaa selvää ja keskustelkaa!

Linkkivinkkejä keskustelun pohjaksi:

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Maata meren alla

Ohjaaja: Lenka Hellstedt

Maa: Suomi Vuosi: 2009

Kesto: 85min

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland

Näyttelijät:
Amira Khalifa (Ida), Matti Ristinen (Ville), Marja Packalén (Outi), Leena Uotila (Pipsa), Jarkko Niemi (Jore), Annika Ernst (Anita), Ismail Sahin (Deniz)


Nuoren naisen kehityskertomus sopii yläasteelle, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Oppimateriaali soveltuu esim. äidinkielen, kirjallisuuden ja viestinnän opetukseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa