Matka minuksi

Tasapainoa! -materiaali

TASAPAINOA! -materiaalilla pyritään ennaltaehkäisemään syömishäiriöitä. Se on tarkoitettu niiden aikuisten käyttöön, jotka työssään tai harrastuksissaan toimivat nuorten parissa. Materiaalissa esitellään syömishäiriön taustaa ja sairauden luonnetta kokemustiedon näkökulmasta.

Syömishäiriöitä voidaan ehkäistä tarjoamalla nuorille oikeaa ja asiallista tietoa. Suositeltavaa on esimerkiksi kokemustieto. Se tekee sairauden ymmärrettävämmäksi, koska sairauden läpikäyneen ajatuksiin ja asenteisiin pääsee paremmin kiinni kuin esimerkiksi lääketieteellisiin termeihin. Tasapainoa! -materiaali ei sisällä shokeeraavaa teksti- tai kuvamateriaalia. Pelottelu ja järkyttäminen eivät ole tehokkaita tapoja ennaltaehkäistä syömishäiriöitä. Tasapainoa! -materiaali haastaa miettimään, onko kokemusteksteissä mitään tuttua, onko oma elinympäristö mielenterveyttä tukeva ja mitä voi tehdä, jos huoli omasta itsestä, kaverista tai tutusta nuoresta on herännyt.

Tasapainoa.fi on syömiseen, kehonkuvaan ja itsetuntoon liittyvien haasteiden ennaltaehkäisyyn keskittyvä sivusto. Sivustoa ylläpitää Lounais-Suomen - SYLI ry, joka on Syömishäiriöliitto - SYLI ry:n jäsenyhdistys.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Matka minuksi

(Matka minuksi)

Ohjaaja: Mina Laamo

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 75min Ikäraja: 12

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus/Juha Elomäki


Dokumenttielokuva seuraa kolmea nuorta naista, joita yhdistävät omasta elämästä kertovat blogit sekä kamppailu itsen ja nyky-yhteiskunnan vaatimusten kanssa. Kuinka päästää irti epäonnistumisen pelosta ja kontrollista, ja löytää tie kohti oman epätäydellisyyden hyväksymistä?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa