Miami

Elokuvan henkilöiden väliset suhteet

1. Mitä moraalisia valintoja elokuvan henkilöt, kuten Angela, Anna, Timi, Jouni ja Mertsi, joutuvat tekemään?

2. Mikä mielestäsi vaikuttaa eniten (esimerkiksi luonne, ulkonäkö tai käyttäytyminen) siihen, mitä lopulta ajattelet elokuvien henkilöistä, kuten Angelasta tai Annasta?

3. Ohjaaja-käsikirjoittaja Zaida Bergroth on kertonut, että elokuvassa käsitellään sitä, “[k]uinka rakastaa valovoimaista ja voimauttavaa, mutta samalla vastuutonta ja vaarallista ihmistä”. Millaisen vastauksen elokuva tarjoaa?

4. Mikä merkitys sisarus- ja perhesuhteilla elokuvan mukaan on? Miltä osin elokuvan luoma kuva on sama ja kenties eroaa omista näkemyksistäsi ja todellisuudesta?

5.Mikä on elokuvan loppuratkaisu? Mitä se paljastaa Angelasta ja Annasta?

6. Bergrothin elokuvassa käsitellään teemana myös mustasukkaisuutta. Mitä “Miami” mustasukkaisuudesta väittää tai osoittaa? Mistä mustasukkaisuus mielestäsi pohjimmiltaan johtuu? Perustele näkemyksesi.

7. Elokuva nostaa esille myös kysymyksen ihmisen tulevaisuudesta. Määritteleekö menneisyys ihmisen ja siten myös hänen tulevaisuutensa? Perustele näkemyksesi.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Miami

(Miami)

Ohjaaja: Zaida Bergroth

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 119min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Krista Kosonen, Sonja Kuittinen


Miami on tarina kahdesta naisesta tässä ajassa. He eivät ole tyypillisiä sankareita, äitejä, vaimoja tai edes tyttöystäviä. He ovat ennen kaikkea ihmisiä ja siskoksia, joilla on menneisyys, hillitön nykyisyys ja epävarma tulevaisuus. Heillä on vaikeuksia, mutta samalla kova halu ja kyky pelastaa itse itsensä ja toisensa. Miami on kaunis, jännitteinen ja sähäkkä elokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa