Miami

Genre ja draaman kaari

1. Miami on genreltään draamaa, mutta sitä voidaan pitää myös trillerinä ja road moviena. Miten nämä eri genret ilmenevät Bergrothin elokuvassa?

2. “Miamia” on verrattu myös ohjaaja Ridley Scottin elokuvaan “Thelma ja Louise” (1991). Mitkä asiat yhdistävät elokuvia? Miten yhteyden eli intertekstuaalisen viittauksen huomaaminen vaikuttaa “Miami”-elokuvan katsomiseen?

3. Miten elokuvan jännitysjuoni rakentuu? Mitkä ovat mielestäsi tärkeitä tapahtumia nimenomaan jännityksen kannalta?

4. Mitkä ovat Bergrothin elokuvan käännekohdat eli kohdat, joiden jälkeen päähenkilö Angelan elämä tai hänen käytöksensä muuttuvat? Perustele näkemyksesi.

5. Mitkä ovat huippukohtia eli kohtia, joissa jännitteet ovat huipussaan? Perustele näkemyksesi.

6. Mihin aikaan vuodesta ja vuorokaudesta Angelan ja Annan elämää elokuvassa kuvataan? Miten miljöö (tapahtumapaikka ja -aika) tukee elokuvan tapahtumia ja juonta?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Miami

(Miami)

Ohjaaja: Zaida Bergroth

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 119min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Krista Kosonen, Sonja Kuittinen


Miami on tarina kahdesta naisesta tässä ajassa. He eivät ole tyypillisiä sankareita, äitejä, vaimoja tai edes tyttöystäviä. He ovat ennen kaikkea ihmisiä ja siskoksia, joilla on menneisyys, hillitön nykyisyys ja epävarma tulevaisuus. Heillä on vaikeuksia, mutta samalla kova halu ja kyky pelastaa itse itsensä ja toisensa. Miami on kaunis, jännitteinen ja sähäkkä elokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa