Miami

Lasten kasvattaminen, lastensuojelu ja huostaanottaminen

1. Angelan ongelmat esitetään osittain lapsuudesta johtuvina. Mikä mielestäsi kasvattamisessa, lasten kohtelemisessa ja esimerkiksi monilapsisen tai rikkoutuneen perheen lasten kohdalla on tärkeää, jotta aikuiseksi varttuminen olisi hyvää? Missä asioissa Angelan lapsuudessa ei hänen mukaansa ole onnistuttu? Millaisin seurauksin?

2. Miten huostaanottoprosessi Suomessa etenee? Hae lisätietoa. Teemaa on käsitelty mm. Koulukinon Elämäni Kesäkurpitsana -oppimateriaalissa.

3. Millaisia lastensuojelullisia toimenpiteitä Angelan ja Annan läheisyydessä on tehty tai olisi pitänyt tehdä? Pohdi asiaa yhteiskunnan ja perheenjäsenten näkökulmasta.

4. Millainen kuva lastensuojelusta ja huostaanottotilanteiden hoitamisesta syntyy Angelan ja hänen tyttärensä Doriksen, Dodon, näkökulmasta? Pohdi tapahtumia kriittisesti eri osapuolten näkökulmasta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Miami

(Miami)

Ohjaaja: Zaida Bergroth

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 119min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Krista Kosonen, Sonja Kuittinen


Miami on tarina kahdesta naisesta tässä ajassa. He eivät ole tyypillisiä sankareita, äitejä, vaimoja tai edes tyttöystäviä. He ovat ennen kaikkea ihmisiä ja siskoksia, joilla on menneisyys, hillitön nykyisyys ja epävarma tulevaisuus. Heillä on vaikeuksia, mutta samalla kova halu ja kyky pelastaa itse itsensä ja toisensa. Miami on kaunis, jännitteinen ja sähäkkä elokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa