Miami

Nähdyksi tuleminen, salakuvaaminen, yksityisyys, tallentaminen ja materiaalin julkaiseminen

1. Yhtenä elokuvan teemoista käsitellään nähdyksi tulemisen tarvetta, mikä ilmenee myös Angelan toistuvassa repliikissä “kato vaan mua”. Miten nähdyksi tuleminen on vaikuttanut ja vaikuttaa Bergrothin elokuvan henkilöihin? Mikä merkitys sillä on Angelalle, Annalle, Jounille ja esimerkiksi kuulovammaiselle velanperijä Jakelle? Mikä merkitys nähdyksi ja kuulluksi tulemisella on mielestäsi todellisuudessa?

2. Millaista materiaalia saa vapaasti julkaista esimerkiksi internetissä ja sosiaalisessa mediassa? Ota selvää yksityisyyden suojasta ja tekijänoikeuksista.

3. Mitä on otettava huomioon kuvatessaan materiaalia, jossa esiintyy myös muita?

4. Mitä on otettava huomioon julkaistessaan materiaalia, jossa esiintyy myös muita?

5. Miten kuvauspaikka vaikuttaa lupaan kuvata ja julkaista tallennettua materiaalia?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Miami

(Miami)

Ohjaaja: Zaida Bergroth

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 119min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Krista Kosonen, Sonja Kuittinen


Miami on tarina kahdesta naisesta tässä ajassa. He eivät ole tyypillisiä sankareita, äitejä, vaimoja tai edes tyttöystäviä. He ovat ennen kaikkea ihmisiä ja siskoksia, joilla on menneisyys, hillitön nykyisyys ja epävarma tulevaisuus. Heillä on vaikeuksia, mutta samalla kova halu ja kyky pelastaa itse itsensä ja toisensa. Miami on kaunis, jännitteinen ja sähäkkä elokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa