Tunteiden temppelit, Bio Metropol, kuva Kavi
Tunteiden temppelit, Bio Metropol, kuva Kavi

Mikä on Koulukino?

Koulukino on valtakunnallinen elokuvakasvatusyhdistys, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille elokuvakasvatuksen välineitä.
Tavoitteena on tuoda koululaiset elokuvateatterielämyksen äärelle ja saada opettajat käsittelemään nähtyä jälkikäteen yhdessä oppilaiden kanssa.

Koulukino tuottaa erilaisia palveluita elokuvakasvatuksen ja yleisötyön tueksi:

Opettajien elokuvakasvatustyön tueksi tuotetaan maksuttomia, opetussuunnitelmiin sidottuja oppimateriaaleja elokuvateatterilevityksessä olevista elokuvista. Materiaalit ovat laajoja ja monipuolisia elokuvien ja elokuvakasvatuksen tietopaketteja, jotka kannustavat käyttämään elokuvaa opetuksessa eri oppiaineiden yhteydessä.

Media-avain arvioi elokuvia kasvatuksen ja myönteisten viestien näkökulmasta. Palvelu antaa perheille ennakkotietoa elokuvista ja välineitä mediaelämysten käsittelyyn.

Kelaamo on suomalainen videopalvelu ja yhteisö nuorille. Sivustolla julkaistut elokuvat ovat vapaasti katsottavissa opetuskäytössä.

Koulukino Suoratoisto tarjoaa valikoiman kotimaisia lyhyt- ja dokumenttielokuvia koulujen ja kuntien kulttuuripalveluiden käyttöön. Koulukino Suoratoistossa ostos sisältää julkiset esitysoikeudet.

Laudatur-sivusto on elokuvakasvatuksen työkalupakki yliopistojen opettajankoulutuslaitoksille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa Koulukinon toimintaa ja tukee näin mediakasvatuksen sisällyttämistä koulujen perusopetukseen.


 

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa