Mikrobi ja Gasoliini

Johdanto

Synopsis: Yläkoulua käyvä Daniel on hiljainen taiteilijasielu, joka on ihastunut luokkatoveriinsa Lauraan, huonolla menestyksellä. Danielin elämä saa uutta potkua hänen tutustuttuaan luokan uuteen oppilaaseen Théoon. Théo on sanavalmis hauskuuttaja, ja pojat ystävystyvät välittömästi. Yhdessä heistä tulee parivaljakko Mikrobi ja Gasoliini, joka ei varsinaisesti ole muiden suosiossa. Kaksikossa on kuitenkin voimaa, ja pojat päättävät kesäloman kynnyksellä rakentaa asuntoauton, jolla lähteä yhteiselle matkalle Ranskan halki.

Mielikuvituksekkaista elokuvistaan tunnetun Michel Gondryn tuore nuorisoelokuva tarjoaa hersyvää huumoria ja iskevää tarinaa kasvukivuista. Elämän kolhut kasvattavat poikia ja johdattavat matkalle kohti aikuisuutta. (Lähde: www.juniorcine.fi)

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluille. Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, vieraat kielet (erityisesti ranska), terveystieto, elämänkatsomustieto ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuva on osa Wrap!-hanketta, josta Suomessa vastaa Espoo Ciné. Ohjeet elokuvan tilaamiseen.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 18.12.2017.

Logo Wrap2016 eu flag creative europe media co funded en  

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Mikrobi ja Gasoliini

(Microbe et Gasoil)

Ohjaaja: Michel Gondry

Maa: Ranska Vuosi: 2015

Kesto: 105min

Levittäjä: Espoo Ciné

Näyttelijät:
Ange Dargent, Théophile Baquet


Daniel ja Théo ovat Mikrobi ja Gasoliini, parivaljakko, joka ei varsinaisesti ole muiden suosiossa. Kaksikossa on kuitenkin voimaa, ja pojat päättävät kesäloman kynnyksellä rakentaa asuntoauton, jolla lähteä yhteiselle matkalle Ranskan halki.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa