Minä, Simon

Asiatekstien ja luovan kirjoittamisen harjoituksia

1. Valitse yksi “Minä, Simon” -väittelyiden aiheista otsikoksi. Kirjoita kantaa ottava teksti (esim. yleisönosastokirjoitus, kolumni, pakina, pääkirjoitus, arvostelu, essee) valitsemaasi julkaisupaikkaan. Vaihtoehtoisesti voit kuvata kannanottosi videona esimerkiksi kännykällä.

2. Valitse yksi “Minä, Simon” -väittelyiden aiheista fiktiivisen tekstin nimeksi tai esimerkiksi lopetuslauseeksi. Kirjoita novelli, satu, runo, fanifiktiota tai vaikkapa kirje jollekin Minä, Simon -elokuvan henkilöistä. Voit myös halutessasi kirjoittaa fiktiivisen tunnustuskirjeen Bluen ja Simonin ja lukuisten muiden tavoin Creek’s Secret -Tumblr-sivuston kaltaiselle sivustolle.

3. Kirjoita runo tai sanoitus, johon tiivistät elokuvan sisällön, omat ajatuksesi, elokuvan sanoman tai jossa esimerkiksi rohkaiset kuulijoita toimimaan jonkin asian puolesta. Voit myös tallentaa runosi lausuttuna tai sanoituksen laulettuna.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Minä, Simon

(Love, Simon)

Ohjaaja: Greg Berlanti

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 110min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Nick Robinson, Leah Burke, Jennifer Garner, Josh Duhamel


Becky Albertallin menestysromaaniin "Minä, Simon, Homo Sapiens" perustuva elokuva on hauska ja sydämellinen tarina aikuistumisesta, itsensä löytämisestä ja rakastumisesta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa