MMXVIII Futurikon Films - Ifilmfilm - France3Cinema
MMXVIII Futurikon Films - Ifilmfilm - France3Cinema

Minisankarit 2 - matkalla maailman ääriin

Elokuva

1. Muistelkaa elokuvaa ja vastatkaa kysymyksiin.

 • Mitä eläimiä elokuvassa esiintyi?
 • Mikä eläin oli suosikkisi? Entä mistä et pitänyt?
 • Mitä mieltä olit elokuvan äänistä?
 • Miten eläimet tekivät yhteistyötä elokuvassa?
 • Elokuvassa oli paljon oikeaa tietoa hyönteisistä ja paljon myös keksittyä. Mitkä asiat olivat oikeita ja mitkä keksittyjä?

2. Elokuvan yleinen kerronnan rakenne jaetaan kolmeen osaan: alkuun, keskikohtaan ja loppuun. Kirjoittakaa taululle juonikaavan osat ja käykää yhdessä elokuvan rakenne läpi. Keskustelkaa juonikaavan avulla, mitä elokuvassa tapahtui. Opettajan apuna on valmis juonikaava.

3. Jatkakaa edellistä tehtävää ja kirjoittakaa erivärisille pienille papereille elokuvan iloisin/hauskin ja pelottavin/jännittävin kohtaus. Iloiset kohtaukset voi kirjoittaa keltaiselle ja pelottavat punaiselle paperille. Yhdistäkää tehtävään tunnetaitoja ja lisätkää tunteita (surullinen, yllättävä, vihainen). Kiinnittäkää laput taululle piirretyn juonikaavan oikeisiin kohtiin. Keskustelkaa, missä kohtaa juonta oli eniten iloisia kohtauksia, missä taas pelottavia tai muita tunteita käsitteleviä kohtauksia.

4. Elokuvan ohjaajalta kysyttiin haastattelussa mustasta hämähäkistä ja siitä, miten se tekee soittolistoja kuuntelemaansa iPodiin. ”Kyse ei niinkään ole siitä, että hämähäkki itse tekisi soittolistoja – se varasti iPodin, jossa todennäköisesti oli valmiina useita erilaisia soittolistoja. Se vain valitsi mistä piti eikä enää palannut muihin sisältöihin ennen kuin sen piti saada hai oksentamaan.” Keksikää itse vastaavat taustatarinat ja vastaukset elokuvasta esitettyihin kysymyksiin:

 • Miksi punaiset muurahaiset olivat niin vihaisia?
 • Miksi torakka auttoi leppäkerttuisää lentokentällä?
 • Miksi musta hämähäkki löi oven ensin kiinni muurahaisen nenän edessä tämän tullessa pyytämään apua?
 • Miten hämähäkin ja muurahaisen ilmalaivan ilmapallot täytettiin ja saatiin laivaan kiinni?
 • Miksi leppäkerttuisä pelasti juniorin lisäksi kaikki muutkin hyönteiset hämähäkin seitistä?
 • Miksi toukat suostuvat auttamaan leppäkerttuja rakennustyömaan häätämisessä?
 • Miksi Junior jää lopulta tropiikkiin ja miksi isä antaa Juniorin jäädä?

5. Elokuva on tehty kuvaamalla oikeita maisemia ja lisäämällä niihin animoituja hyönteisiä. Katsokaa elokuvan making of -video. Tehkää pienryhmissä minielokuvia, joissa yhdistätte oikeaa kuvaa ja piirrettyä. Piirtäkää tai askarrelkaa muutamia hyönteisiä ja liimatkaa ne tikkujen päihin. Kuvatkaa piirrettyjen hyönteisten elämää oikeassa maastossa. Voitte keksiä hyönteisille omat kielet. Suunnitelkaa elokuva ja kirjoittakaa sille käsikirjoitus.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Minisankarit 2 - matkalla maailman ääriin

(Minuscule - Les mandibules du bout du monde)

Ohjaaja: Hélène Giraud, Thomas Szabo

Maa: Ranska Vuosi: 2018

Kesto: 92min Ikäraja: 7

Levittäjä: Future Film Oy


Pienessä, rauhallisessa kylässä, jonne talvi on pikkuhiljaa tekemässä tuloaan, pähkinätehtaan pakkaamossa pieni leppäkerttu joutuu vahingossa Karibialle toimitettavaan pahvilaatikkoon. Seikkailu alkaa, kun leppäkertun vanhemmat lähtevät kohti paratiisisaaria pelastaakseen lapsensa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa