Money Monster

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: TV- ja elokuvaformaatit, infotainment, yrityselämä ja vastuu, järkevä rahankäyttö.

Synopsis:
Lee Gates on rehvakas television viihteellisen talousohjelman sijoitusvinkkaaja. Hän on juuri keskellä ohjelmanauhoitusta, kun Gatesin vinkkien takia rahansa menettänyt piensijoittaja Kyle ottaa Gatesin panttivangikseen ja laittaa hänelle pommiliivit, vaatien selitystä sille, miksi menetti rahansa. Panttivankitilanne etenee suorana lähetyksenä. Gatesin ja ohjelmatuottaja Pattyn on jatkettava ohjelman tekoa samalla, kun he yrittävät selvittää totuuden IBIS Clear Capitalista, jonka PR-henkilö väittää algoritmibugia syyksi siihen, että firman osakekurssi romahti, ja löytää sen kateissa olevan CEOn Walt Cambyn.

Ohjaaja Jodie Foster teki pitkän uran näyttelijänä, tullen tunnetuksi jo 12-vuotiaana Taksikuski-elokuvasta. Foster on näytellyt monissa elokuvassa, joista tunnetuin on Uhrilampaat. Hän on myös tuottanut elokuvia oman yhtiönsä kautta ja ohjannut useita elokuvia.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin. Sopii erityisesti seuraaviin lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin: aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä - kestävä elämäntapa ja globaali vastuu - monilukutaito ja mediat sekä teknologia ja yhteiskunta.

Oppimateriaalin on laatinut FM, elokuvatutkija Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2016. Linkit on tarkistettu 30.10.2016.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Money Monster

(Money Monster)

Ohjaaja: Jodie Foster

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2016

Kesto: 98min Ikäraja: 16

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
George Clooney, Julia Roberts, Jack O


Tiivistunnelmainen trilleri tv-viihteestä ja rahan vallasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa