Muumi ja punainen pyrstötähti 3D

Elokuvan katselun jälkeen

1.
a) Mietitään elokuvan juonta, miten kuvaillaan tapahtumia lyhyesti englanniksi?

b) Piirretään kohtauksia elokuvasta.
Pienten kanssa muistellaan/kerrataan keskeisiä sanoja, isot kertovat englanniksi kohtausten sisällön.

c) Näytellään mininäytelmiä elokuvan pohjalta, vuorosanat englanniksi.
Pienet tekevät pieniä kohtauksia joissa käyttävät muutamia sanoja/huudahduksia/tervehdyksiä, isot oppilaat voivat käsikirjoittaa pidempiä kohtauksia.

d) Askarrellaan muumihahmot ”tikkunukkeina” ja esitetään elokuvaa nukketeatterina.

 

2.
a)
Mitä vuorokaudenaikoja elokuvassa esiintyi? Kerrataan vuorokaudenajat ,vuodenajat ja viikonpäivät (voidaan tehdä myös ennen elokuvaa)

b) Isojen oppilaiden kanssa voidaan tutkia elokuvassa esiintyneitä ”katastrofisanoja ja ilmauksia”
Oppilaita kiinnostanee, miten ilmaistaan muumilaaksoa uhkaavaa tuhoa ja onnettomuutta. Opettaja on voinut koota valmiiksi sanoja tai ilmaisuja paperille tai kertoo tarinan oppilaille käyttäen elokuvassa esiintyneitä sanoja. Esim. to hit, to fall, to strike the Earth, to be wiped out, the End of the World, a disaster, smashed to pieces, fall off the cliff, it´s coming straight at us, we´ll be flattened, we´ll be squeezed, shooting flames, a tornado.

3. Joko: muistellaan elokuvassa esiintyneitä adjektiiveja (niitä ollaan myös voitu kerätä ylös elokuvan aikana) tai jaetaan opettajan valmiiksi kokoamat       adjektiivit erilaisiin ryhmiin, esim. myönteisiin ja kielteisiin/pelottaviin. Voidaan myös esittää tunteita pantomiiminä.

Elokuvassa on suuri määrä adjektiiveja, pienten kanssa käsitellään helppoja, kuten: cool, cold, hot, happy,big, short, high, fun, silly jne.

Isompien kanssa käsitellään esim.: dull, lifeless, bright, vast, huge, angry, lonely, beautiful, bored jne. Elokuvasta löytyy myös vaikeampia adjektiiveja, kuten esim.: eery, sore, odd, desolate, sticky, majestic, ancient, enormous shallow jne. Niitä voi käsitellä myös tietokilpailuna.

4. Muistellaan erilaisia, elokuvassa esiintyneitä tervehdyksiä ja huudahduksia. Opettaja on voinut koota niitä valmiiksi tai isot oppilaat ovat saaneet tehtäväksi    kerätä niitä elokuvan aikana.

Pienten kanssa: Hello! Good Morning! Good Evening! Excuse me? Welcome! Bye now! Thanks!

Isojen kanssa: Calm down! Be careful! Hang on! Watch out! Have fun! Be safe! Don´t worry!

Tehdään pareittain tilanteita, joissa kyseisiä tervehdyksiä voi käyttää ja esitetään ne muille.

5. Yksi elokuvasta nouseva teema voi olla retki, a trip.

Kerätään retkiaiheista sanastoa, muistellaan, miten elokuvan retki eteni: millä kuljettiin (a raft), missä mentiin (a river, a mountain), miten yövyttiin (to camp, a campsite, a tent) ja mitä tarvikkeita oli mukana (a mast, a tent, a rope, a frying pan, coffee) jne.

 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Muumi ja punainen pyrstötähti

Ohjaaja: Maria Lindberg

Maa: Suomi Vuosi: 2010

Kesto: 77min

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Tapani Perttu, Jasper Pääkkönen, Elsa Saisio, Outi Alanen, Taneli Mäkelä, Johanna Viksten.


Ensimmäinen pohjoismainen kokopitkä 3D-elokuva vie seikkailulle Muumilaaksoon. Elokuvaan on tehty oppimateriaali englanninkielen opetukseen 1-3 luokkalaisille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa