Naapurini Totoro

Kissabussi

 

Kissabussi juontaa juurensa japanilaiseen uskomukseen, jonka mukaan kissa saisi tarpeeksi vanhaksi eläessään muodonmuutosvoimia. Kissabussi oli 
tällainen kissa, joka näki kerran linja-auton ja halusi itsekin olla moinen. (Lähde: Wikipedia)
 
a) Tehkää kissabussi tai suunnitelkaa jokin muu eläinbussi. Rungon voi valmistaa esim. maitopurkista tai kanaverkosta. Kiinnittäkää runkoon rautalangalla raajoja, häntiä, korvia, yms. Leikatkaa bussiin ovi- ja ikkuna-aukot. Päällystäkää runko esim. karvalla, kankaalla tai liisteri-sanomalehtimassaseoksella, josta muotoillaan myös bussikissan pää. Maalatkaa ja koristelkaa bussi. 
 
b) Kuka tai keitä on bussissa matkustajina? Matkustakaa omilla busseillanne ja kertokaa juttuja. Minne mielikuvitusbussilla voisi matkustaa? Voiko sillä lentää? Kiinnittäkää bussin etuikkunan yläpuolelle kilpi, johon voi lapulla merkitä matkustuskohteen nimen. 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Naapurini Totoro

(Tonari no Totoro)

Ohjaaja: Hayao Miyazaki

Maa: Japani Vuosi: 1988

Kesto: 86min

Levittäjä: Cinema Mondo


Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Totoro on Studio Ghiblin tuotannon hurmaava peruskivi ja ehkä kaikkein kallisarvoisin elokuva-aarre. Elokuvaan on tehty oppimateriaali varhaiskasvatukseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa