Näin unta elämästä

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: masennus, itsemurha, elämänilo, voimauttava valokuva

Synopsis:  Jukka Kärkkäisen ja Sini Liimataisen ohjaama dokumenttielokuva Näin unta elämästä tuo 28. maaliskuuta kotimaisille valkokankaille aiheen, josta usein vaietaan: itsemurhan. Vaikka joka päivä keskimäärin kaksi suomalaista tekee itsemurhan ja tuhannet ihmiset joutuvat vuosittain asian kanssa tekemisiin, ei siitä juuri puhuta. Näin unta elämästä raottaa tätä hiljaisuuden verhoa.

Elokuva seuraa nuoren miehen matkaa lapsuudesta kohti mielenterveyden järkkymistä ja lopulta itsemurhaa. Tositapahtumiin perustuvaa, animoitua tarinaa tukevat kuuden ihmisen henkilökohtaiset kokemukset itsemurhasta: osa päähenkilöistä on kohdannut itsemurhan lähipiirissä, osalla on taustalla itsetuhoista käytöstä tai itsemurhayrityksiä. Jokainen heistä kertoo elokuvassa oman tarinansa.

Jukka Kärkkäisen aikaisempia ohjauksia ovat mm. Kansakunnan olohuone ja Kovasikajuttu. Sini Liimatainen on puolestaan toiminut käsikirjoittajana, ohjaajana ja kuvaajana dokumenttielokuvissa, mm. Kansakunnan olohuoneen käsikirjoittajana. Elokuva on monikansallinen yhteistuotanto, jossa yhteistyökumppaneita Saksasta, Ruotsista, Ranskasta ja Belgiasta. Mouka Filmille elokuvan on tuottanut Sami Jahnukainen ja sen levittäjänä toimii Pirkanmaan Elokuvakeskus.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut TM Mervi Ritokoski.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Linkkejä:

 

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 22.4.2014.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Näin unta elämästä

Ohjaaja: Jukka Kärkkäinen & Sini Liimatainen

Maa: Suomi Vuosi: 2014

Kesto: 75min Ikäraja: 7

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus

Näyttelijät:
dokumentti


Dokumentti tuo valkokankaille aiheen, josta usein vaietaan: itsemurhan. Vaikka joka päivä keskimäärin kaksi suomalaista tekee itsemurhan ja tuhannet ihmiset joutuvat vuosittain asian kanssa tekemisiin, ei siitä juuri puhuta. Näin unta elämästä raottaa tätä hiljaisuuden verhoa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa