Neruda

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: runoilija Pablo Neruda, Chilen historia, elokuvan henkilöt, elokuvan kerrontakeinot (taustaprojektiokuvaus, itsereflektiivisyys)

Synopsis:
Vuonna 1948 Chilen ja latinalaisen Amerikan tunnetuin runoilija Pablo Neruda on maansa parlamentissa kommunistipuolueen edustajana. Neruda joutuu törmäyskurssille maan presidentin kanssa ja Chilessä aletaan rajoittaa vasemmistolaisten ja ammattiyhdistysliikkeen kokoontumisvapautta. Nerudaakin uhkaa pidätys. Häntä kehotetaan lähtemään pois Chilestä ja Neruda päätyy puolisonsa Delian kanssa piilottelemaan eri puolilla Chileä, ennen kuin pääsee rajan yli Argentiinaan. Neruda kirjoittaa koko ajan runoja, jotka toimitetaan salaa lukijoille. Hänen perässään on Chilen presidentin määräyksestä nuori kunnianhimoinen poliisietsivä, joka on koko ajan askelen Nerudaa perässä. Näiden kahden kissa ja hiiri –leikki päätyy etelä-Chilen lumisiin maisemiin.
Elokuva oli Chilen virallinen Oscar-ehdokas 2016.

Oppimateriaali on suunnattu lukioon ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin äidinkielen ja kirjallisuuden, historian sekä espanjan opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Neruda

(Neruda)

Ohjaaja: Pablo Larraín

Maa: Chile Vuosi: 2016

Kesto: 108min Ikäraja: 12

Levittäjä: Cinemanse Oy

Näyttelijät:
Gael Garcia Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Moran


Poliisitarkastaja metsästää Pablo Nerudaa, josta tulee kapinallinen omassa maassaan hänen liittyessään kommunistiseen puolueeseen. Vuonna 1947 Neruda joutui presidentti González Videlan epäsuosioon ja piileskeli maan alla, kunnes pääsi pakenemaan Chilestä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa