Niko 2 - Lentäjäveljekset

Elokuvan tiedot

Ohjaus: Kari Juusonen

Käsikirjoitus: Hannu Tuomainen, Marteinn Thorisson

Ääninäyttelijät: Erik Carlson (Niko), Juhana Vaittinen (Jonni) Mikko Kivinen (Julius), Vuokko Hovatta (Wilma), Juha Veijonen (Raavas), Elina Knihtilä (Oona), Riku Nieminen (Lenni), Aarre Karén (Topias), Katariina Kaitue (Valkoinen Susi).

Synopsis: Nuori lentävä poro poika Niko on elänyt koko elämänsä äitinsä Oonan kanssa. Eräänä päivän Nikon palattua viikonloppureissulta isänsä ja Pukin Lentojoukkojen luota, Oona-äiti kertoo uutisen; hän on tavannut poron nimeltä Lenni. Joka muuttaa pienen poikansa Jonnin kanssa Nikon ja Oonan luokse. Nikon on vaikea hyväksyä uutta rooliaan isoveljenä. Asiaa pahentaa Jonnin suloisuus ja se, että Jonni on todella mukava ja jumaloi uutta isoveljeään. Nikolle Jonni on kuitenkin kuin kuka tahansa ärsyttävä pikkuveli. Leikin tiimellyksessä Jonni joutuu valkoisen suden kidnappaamaksi ja Niko ja Julius lähtevät salaiselle pelastusretkelle kotkien valtakuntaan ja Niko saa kohdata kasvamisen, perheen ja ystävyyden hyvät puolet.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Virallinen nettisivu

Katso elokuvan traileri

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Niko 2 - Lentäjäveljekset

Ohjaaja: Kari Juusonen

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 77min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film


Niko - lentäjän poika

Ohjaaja: Kari Juusonen, Michael Hegner

Maa: Suomi, Tanska, Irlanti, Saksa Vuosi: 2008

Kesto: 83min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Olli Jantunen (Niko), Hannu-Pekka Björkman (Julius), Vuokko Hovatta (Wilma), Minttu Mustakallio (Essie), Vesa Vierikko (Musta Susi), Jussi Lampi (Räyskä), Risto Kaskilahti (Rimppa), Juha Veijonen (Raavas), Puntti Valtonen (Hirvas), Elina Knihtilä (Oona, Nikon äiti), Tommi Korpela (porolauman johtaja)


Kotimainen menestysanimaatio kertoo itseensä uskomisen tärkeydestä, ystävien merkityksestä ja identiteetin etsimisestä. Elokuvan oppimateriaali on suunniteltu alakoulun 1.-4. luokkalaisille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa