Onneli, Anneli ja nukutuskello

Ennen elokuvan katsomista

1. Hahmot

 

Onneli, Anneli ja toverit ovat useimmille lapsille tuttuja sekä aiemmista elokuvista että kirjoista, joita luetaan ahkerasti päiväkodeissa. Hahmot kannattaa silti muistella varsinkin pienempien katsojien kanssa etukäteen. Elokuvassa esiintyvät Vekotitus Vappunen, Tingelstiina ja Tangelstiina, Rosina sekä rouva Ruusupuu. Lisäksi tavataan possu Puustinen, Heidi, Oskari Oikotie ja Martta Mutkanen.

 

Elokuva eroaa jonkin verran kirjasta. Isoimpana erona on, että tapahtumapaikkana on Ruusukujan sijaan Vekotituksen maatila. Insinööri Oikotien miespuoliset apulaiset on korvattu näppärällä Martalla. Hajuvesitehdas puuttuu elokuvasta kokonaan ja pääasiallisena ongelmana on Oikotien yritys saada vedettyä tie Vekotituksen maatilan yli. Kansalaisaktivismi jää elokuvassa paljon kirjaa vähemmälle.

 

Vinkki! Ennen elokuvaa voi olla hauskaa myös arvuutella, mikä ja millainen se nukutuskello saattaisi olla.

 

2. Etsi ääni

 

Äänimaailma on elokuvassa isossa roolissa. Salin etuosan kaiuttimista kuuluu puhe ja possun röhkinä, mutta erilaiset tehosteäänet sulautuvat kokemukseen niin tehokkaasti, ettei pienempi katsoja välttämättä niitä erota. Pyydä lapsia kiinnittämään huomiota elokuvan ääniin. Millainen ääni tulee nukutuskellosta? Entä Martan robotista? Millaisia ääniä on unissa?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Onneli, Anneli ja nukutuskello

Ohjaaja: Saara Cantell

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 78min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Celina Fallström, Olga Ritvanen, Ville Myllyrinne, Antti Autio


Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tilaan kohdistuu purku-uhka.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa