Onneli, Anneli ja nukutuskello

Keksinnöt ja koneet

Elokuvassa on monia hauskoja Onnelin ja Annelin maailmasta tuttuja keksintöjä. Tingelstiina ja Tangelstiina esimerkiksi osaavat valmistaa mielimakukakkua. Vekotitus kasvattaa sukkia ja keittää niistä mehua, joka saa juojan sukat vipattamaan. Maatilalla tuuliviirikin puhuu.

 

1. Mielimakukakku

 

Millaisia makuja sinun mielimakukakussasi olisi?

 

Mielimakukakun valmistaminen on hyvä muovailu- tai askartelutehtävä. Vielä hauskempaa on, jos teidän on mahdollista leipoa ja koristella itse kuppikakkuja erilaisia väriaineita ja koristeita käyttäen.

 

2. Mielikasvatus

 

Mitä sinun mielestäsi olisi kivaa kasvattaa, jos saisit valita vapaasti?

 

Pensaan voi toteuttaa yhteistaideteoksena niin, että aikuinen piirtää tai maalaa pensaan oksat. Jokainen lapsi saa sitten piirtää ja leikata yhden asian, jota pensaassa kasvaa, ja kiinnittää sen pensaaseen.

 

3. Päiväkodin tienviitat

 

Yksi Vekotituksen maatilan erikoisuuksista on, että tienviitoissa lukee kaikenlaista hupsua. Millaiset tienviitat tekisitte päiväkotiin?

 

4. Riippumatto

 

Vekotituksen riippumatto on tehty kiinnittämällä vanha metallirankainen sänky köysillä puuhun. Riippumaton voi myös helposti tehdä sitomalla huopa pöydän alle. Kokeilkaa nukkua päiväunet riippumatossa. Tähän löytyy lukemattomia ohjeita, kun kirjoitat esimerkiksi Pinterestiin ”table hammock”.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Onneli, Anneli ja nukutuskello

Ohjaaja: Saara Cantell

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 78min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Celina Fallström, Olga Ritvanen, Ville Myllyrinne, Antti Autio


Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tilaan kohdistuu purku-uhka.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa