Onni suosii rohkeaa

Johdanto

Synopsis:
Vietnamilaissisarukset jäävät kahdestaan saksalaiseen lähiöön, kun yksinhuoltajaäiti joutuu yllättäen matkustamaan entiseen kotimaahansa. 11-vuotias Linh pyörittää arkea ja perheen ravintolaa itsenäisesti, kunnes naapurin Pauline tunkee tyttöjen reviirille.
Yhdelle jännittävänä seikkailuna näyttäytyvä tilanne on toiselle vakava vastuunoton paikka. Tyttöjä vaanii niin vietnamilaisyhteisön johtaja kuin sosiaaliviraston lastensuojelun työntekijä, ja vaakalaudalla ovat lopulta perheen elanto ja yhtenäisyys. Kiperästä tilanteesta selvitäkseen tyttöjen on luotettava toisiinsa ja opittava tekemään yhteistyötä.
Lähde: www.juniorcine.fi

Oppimateriaali on suunnattu alakoulun 3.-6. luokille.

Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, vieraat kielet (erityisesti saksa), maantieto, elämänkatsomustieto, historia ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisiin osaamiskonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot ja monilukutaito.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuva on osa Wrap!-hanketta, josta Suomessa vastaa Espoo Ciné. Lisätietoja elokuvan tilaamisesta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Logo Wrap2016 eu flag creative europe media co funded en

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Onni suosii rohkeaa

(Ente Gut! Mädchen allein zu Haus)

Ohjaaja: Norbert Lechner

Maa: Saksa Vuosi: 2016

Kesto: 96min

Levittäjä: Espoo Ciné/Wrap!-hanke

Näyttelijät:
Ulrike Bliefert, Ulrich Brandhoff, Linda Anh Dang


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa